Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OD BODOVA I POBJEDE VAŽNIJI ISKUSTVO I DRUŽENJE

ZAGREB
Piše: Martina Cikojević

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Zagreba petstotinjak djece odmjerilo znanja i vještine. Kako bi se što bolje pripremili za natjecanje u vezanju čvorova, spajanju cijevi i rušenju čunjeva, mladi su vatrogasci intenzivno vježbali čak mjesec dana

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, u subotu je na sportskim terenima Zagrebačkih otpadnih voda održano natjecanje u kojemu je više od 500 djece u dobi od 10 do 16 godina pokazalo i odmjerilo svoja vatrogasna znanja i vještine.
U natjecanju u kojem je sudjelovala čak 51 ekipa iz raznih dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD-a) na području Zagreba, djeca su pokazala zavidna znanja i u teoriji i u praksi.

»Glavna namjera ovog natjecanja jest druženje djece i njihovo međusobno upoznavanje. Ipak, važno je i da djeca ovim putem nauče osnove vatrogastva kako bi se što bolje pripremila za ono što tek slijedi, a to su državna i svjetska natjecanja«, kazao je Stjepan Combaj, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.Dodao je kako se ova vrsta natjecanja održava već 12. put i da je odaziv djece iz godine u godinu sve bolji.

Kako bi se što bolje pripremili za natjecanje u vezanju čvorova, spajanju cijevi i rušenju čunjeva, mladi su vatrogasci intenzivno vježbali čak mjesec dana. Podijeljeni u muške, ženske i kombinirane ekipe u pokušaju osvajanja nagrade dali su svoj maksimum. I dok neki od njih nisu bili zadovoljni postignutim rezultatima, ženska ekipa DVD-a »Dankovec« bila je uvjerena u svoj uspjeh.

»Moj je zadatak bio spajanje cijevi i mislim da smo jako dobro odradile posao. Iako smo dobile kaznene bodove, nadam se odličnom rezultatu«, rekla je Katarina Igrc te istaknula da ju članstvo u DVD-u izuzetno veseli, a posebno se raduje što će i ona jednoga dana položiti ispit za vatrogasca.Iako su se nagrade, odnosno pehari i medalje dijelili samo za prva tri mjesta, svi su sudionici dobili diplomu kao uspomenu na zajedničko druženje.Da u Zagrebu nema potrebe za strah od manjka raspoloživih ljudi za posao vatrogasca pokazuje brojka prema kojoj u metropoli ima oko 2000 djece koja su članovi nekoga DVD-a.

»Čak 70 do 80 posto od te djece ostaje u vatrogastvu i to nas čini izuzetno sretnima. Osim toga, svake se godine uz broj djece povećava i broj DVD-a, odnosno zahtjeva za udruživanje u Vatrogasnu zajednicu Grada«, pojasnio je Combaj. Dodao je da je za zvanje vatrogasca najvažnija volja i ozbiljan pristup, jer se ovim poslom spašavanju ljudski životi i imovina. Vjesnik


Post je objavljen 20.04.2009. u 11:00 sati.