Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI USPJEŠNO UGASILI "POŽAR" NA VRHU HOTELA

ZAGREB
Piše: Martina Pauček Šljivak

U vježbi je, uz radnike hotela, sudjelovala Javna vatrogasna postrojba koja je za vježbu osigurala tri vatrogasna vozila i šesnaest vatrogasaca

Hotel The Regent Esplanade Zagreb u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba u subotu je održao vježbu evakuacije i spašavanja osoba te gašenja požara. Ovaj hotel barem jednom godišnje organizira vježbu tog tipa, kako bi se osoblje uvježbalo i bilo u mogućnosti racionalno, prema propisima i standardima, reagirati u mogućoj teškoj i opasnoj situaciji.

»Požar« je izbio na IV. katu u južnom dijelu hotela, a cilj vježbe bio je pomoću vatrogasnih autoljestvi ugasiti ga te evakuirati i spasiti ljude zatočene u dijelu koji je bio zahvaćen vatrom.
U vježbi je, uz radnike hotela, sudjelovala Javna vatrogasna postrojba koja je za vježbu osigurala tri vatrogasna vozila i šesnaest vatrogasaca. Radi vjerodostojnosti vježbe, vatrogasci su pustili scenski dim u prostoru iz kojeg su evakuirali i spašavali goste, a vježba je trajala pola sata.

»Visokoj razini i sigurnosti gostiju i zaposlenika hotela pridajemo posebnu pozornost, a vježbom sam impresioniran i jako zadovoljan. Time želimo pokazati da je hotel siguran za goste i osoblje. Inače, kompanija u svim svojim hotelima u svijetu održava visok stupanj sigurnosti«, izjavio je Jorgen Jorgensen, generalni direktor hotela. Vjesnik


Post je objavljen 20.04.2009. u 12:00 sati.