Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ISTRČAN PRVI OSJEČKI VATROGASNI "CENER"

OSIJEK
Piše:Damir Marenić

Na prvom osječkom "Ceneru" nastupilo je osamdesetak trkača - od vatrogasaca, preko atletičara do rekreativaca.Najveći pljesak publike zaradio je najmlađi natjecatelj Lucijan Neven Davidović kojemu je tek osam godina, a uspio je istrčati čak pet kilometara.

Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije Javna profesionalna vatrogasna postrojba Grada Osijeka i Maraton klub „Sokol“ iz Osijeka organizirali su „Osječki vatrogasni cener " cestovnu utrku na 10.000 m.

Cestovna utrka na 10 kilometara imala je stazu kružnog obilježja koja prolazi osječke mostove i Promenadu. Pozivanjem profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca te simpatizere vatrogasaca u Lijepoj Našoj nije prošao bez odjeka.

Podizanjem startnih brojeva ispred VK Iktus, gdje je bio i start utrke sudjelovalo je osamdesetak trkača - od vatrogasaca, preko atletičara do rekreativaca. Za najbolje osigurane su i novčane nagrade te pehari za troje najbržih trkača i trkačica, novčane nagrade i pehari za prva tri mjesta ekipa vatrogasaca te medalje po kategorijama.

U kategoriji muškaraca prvi je na cilj, za 33 minute i 20 sekundi, došao Drago Paripović iz Atletskog kluba Žumberak. Drugo mjesto, samo sekundu kasnije, zauzeo je Zoran Žilić iz Atletskog kluba Ulix, dok je na cilj treći stigao Dalibor Pavić iz Atletskog kluba Cibalia i to za 35 minuta i 20 sekundi.

Kod trkačica prva je bila Marija Vrajić iz Atletskog kluba Veteran stigavši do cilja za 37 minuta i 42 sekunde, druga je bila Danijela Černić (38:21) iz Maraton kluba Sokol, a treća Leona Vukmirović (44:56) iz Maraton kluba Sokola.

U nama najzanimljivijoj kategoriji a to su naše kolege vatrogasci najbrži je bio Nikola Kereković iz DVD-a Baška Voda s istrčanih 36 minuta i 44 sekunde, drugo mjesto zauzeo je Dominik Kuček iz DVD-a Petlovac (40:38), dok je treće mjesto osvojio Nenad Elveđi iz DVD-a Antunovac (41:08).Osmogodišnji Lucijan Neven Davidović izmamio je najveći pljesak mnogobrojnih posjetitelja zbog istrčanih čak pet kilometara.

Potporu trkačima dali su i osječki gradonačelnik Anto Đapić te osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo koji je pustivši sirenu na vatrogasnom vozilu označio početak utrke.
Zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Boris Banjan pojasnio je da su tjelesne pripreme sastavni dio rada vatrogasaca, jer njihov posao ne trpi nesposobnost i nemogućnost. Cilj im je svakodnevnim treninzima poboljšati psihofizičku kondiciju te podići ugled vatrogasne struke, pa su ovakve utrke pravi način za druženje i provjeru mogućnosti.

Na kraju spomenimo da su svi sudionici utrke dobili majice s maskotom utrke, a nakon utrke i svečanog proglašenja najuspješnijih bio je organiziran ručak i veselica u DVD Gornji grad.


Post je objavljen 20.04.2009. u 08:19 sati.