Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

GORI ZGRADA U SVEUČILIŠNOM KAMPUSU

RIJEKA

Prema prvim informacijama riječke policije, na zgradi Građevinskog fakulteta koji je u izgradnji na Sveučilišnom kampusu na Trsatu buknuo je požar.

O kakvom se požaru radi mogli su se uvjeriti gotovo svi stanovnici Rijeke, jer se gusti dim koji se vije iznad požara vidi iz cijelog područja Rijeke i okolice. Na teren su upućeni djelatnici policije i vatrogastva sa pet vozila. Prema zadnjim informacijama požar je lokaliziran, ozlijeđenih nema, a policija osigurava požarište i udaljuje znatiželjnike.

Prema neslužbenim informacijama, zapalio se materijal za izolaciju koji je na paletama bio smješten između dva dijela zgrade, a zapaljenje je najvjerojatnije izazvala iskra od varenja.
Prema najnovijim informacijama, požar koji je oko 14 sati buknuo na području Trsata uspješno je lokaliziran! Više o tom događaju kazao je zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke Dario Gauš:

- Požar je lokaliziran oko 14 sati i 45 minuta. Riječ je o požaru u zgradi Građevinskog fakulteta u studentskom kampusu na Trsatu i u ovim trenucima traje faza dogašivanja požara što znači da je požar u potpunosti pod našom kontrolom. Radi se o dijelu zgrade sa tri etaže, a u najvećem dijelu je gorio je građevinski materijal.

Na mjestu požara se pojavio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel kako bi se sam informirao o razmjerima požara. Kompleks se nalazi u prostoru bivše vojarne, velikom kompleksu zgrada i zelenih površina na jednom od najljepših dijelova Rijeke, koju je MORH poklonio Gradu Rijeci kako bi se ondje, na jednom mjestu, smjestile sve visokoškolske ustanove i studentski domovi. R-1


Post je objavljen 18.04.2009. u 15:00 sati.