Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/duhovnemisli

Marketing

VJERA - DO KOJE GRANICE?

Image and video hosting by TinyPic

Potpuno predanje jeste umiranje sebi. Umrijeti sebi znači ne imati više vlastite želje već preispitivati te želje u svjetlu onoga što Bog o njima kaže.Voliti Boga znači biti mu poslušan u svemu. Zato Isus kaže da zna da ga volimo po tome što slušamo i izvršavamo što nam kaže.Zar Isus nije svojim apostolima rekao da su "malovjerni"? Oni koji su s njime proveli pune tri ipo godine, slušali riječi vječnog života iz njegovih ustiju, vidjeli čuda i iscjeljenja....da bi se na kraju razbježali i pravili se da ga ne poznaju (Petar)....zar apostol Toma nije gurao svoj prst u rane Isusove da bi se očima uvjerio da je to zaista Isus?

Zar je onda čudno da moja vjera ili nečija tuđa nije onakva kakva bi trebala biti?Tim više što mi je Bog uvijek davao kada sam mu bezrezervno vjerova, kada su okolnosti bile takve da je vjera kopnila kao snijeg na suncu.Sjećajući se mojih prošlih izbavljenja iz kojih sam izišao samo golom vjerom, razumijem da je Bog uvijek vjeran a ja nisam.

Image and video hosting by TinyPic

Zašto je tome tako?
Živimo u svijetu koji je takav kakav jest.Svijet koji ne treba Boga.Svijet koji nastoji Boga istisnuti iz svakodnevnog života ali ga proziva u svakoj prilica kada stvari ne idu onako kako smo zamislili.Kada zapustimo svoj osobni odnos s Bogom kroz molitvu, kada neredovito odlazimo slušati propovjedi koje su duhovna hrana i koje podižu vjeru, kada se više brinemo o svojim problemima umjesto da ih predamo Bogu, tada dolazi sumnja i vjera slabi.Umjesto da vjera bude aktivna ona postaje pasivna.

Samson kaze.... http://neostavljajme.bloger.hr/

prenijeto sa: http://neostavljajme.bloger.hr/

Post je objavljen 19.06.2009. u 18:16 sati.