Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NA USKRS VELIKI POŽAR POHARAO KRŠĆANSKI CENTAR

ALTON BAY

Veliki požar na Uskrs je poharao desetke kuća u kompleksu Kršćanskog centra u Alton Bayu u američkoj saveznoj državi New Hampshire, objavile su lokalne vatrogasne službe

tekst ispod slike

U požaru koji je izbio u poslijepodnevnim satima izgorjelo je ili teško oštećeno 40-ak kuća koje se, uglavnom ljeti, koriste za smještaj vjernika, posjetitelja Kršćanskog konferencijskog centra na jezeru Winnipesaukee, no nitko nije stradao, izjavio je načelnik vatrogasaca New Hampshirea William Degnan.

U centru, smještenom 50-ak km sjeveroistočno od grada Concorda, još nije počela ovogodišnja sezona vjerskih seminara i kuće su bile prazne. "Na sreću, to se dogodilo u ovo doba godine. Tijekom ljeta, sve je puno", rekao je Degnan.

Širenju požara, čiji uzrok nije utvrđen, pridonio je snažan vjetar a jedan svjedok je rekao da su kuće-bungalovi u par minuta izgorjele do temelja, te da je izgledalo kao da je u plamenu cijeli kompleks centra.

Jedan je vatrogasac ozlijeđen u eksploziji plinske boce, a nekoliko drugih je tretirano zbog udisanja dima. Požar je stavljen pod nadzor nakon četiri sata.Centar je osnovan 1863. a osim kuća-bungalova, za smještaj vjernika raspolaže s motelom sa 70 soba i auto-kampom. business


Post je objavljen 13.04.2009. u 21:21 sati.