Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POŽAR U SKLONIŠTU ZA BESKUĆNIKE

KAMJENJEC POMORSKI

U dvokatnici koja služi kao sklonište za beskućnike, u trenutku kad je izbio požar bilo je 77 osoba, među kojima je bilo puno žena i djece.

tekst ispod slike

U požaru koji je u noći na ponedjeljak izbio u jednome skloništu za beskućnike na sjeverozapadu Poljske poginula je najmanje 21 osoba, a ranjeno ih je i u bolnicu prebačeno dvadesetak, dok vatrogasci i dalje pokušavaju pronaći preživjele, prenijele su agencije.

U dvokatnici u mjestu Kamjenjec Pomorski je u trenutku kada je izbio požar, boravilo 77 osoba, među kojima puno žena i djece, prenijela je agencija PAP. Neki od preživjelih spasili su se skočivši kroz prozor zgrade prije dolaska vatrogasaca. Pritom su mnogi dobili prijelome kostiju. Glasnogovornik vatrogasaca Pavel Fratczak novinarima je rekao kako se strahuje da će broj žrtava biti veći.

- Vatra je izbila sat iza ponoći i proširila se nevjerojatnom brzinom. Vatrogasci su uspjeli spasiti nekoliko djece koje su roditelji bacili kroz prozor kako bi ih spasili - rekao je za France presse jedan od vatrogasaca, dodavši kako je među žrtvama i jedna osmomjesečna beba.

Na mjesto nesreće odmah je krenuo poljski premijer Donald Tusk, izvijestio je glasnogovornik vlade Pavel Gras, prenosi Reuters. Javno


Post je objavljen 13.04.2009. u 12:00 sati.