Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OSTAVILA GA SUPRUGA PA ZAPALIO VLASTITU KUĆU

SLATINA
Piše: Maja Šantoši

Mate M. (56) zapalio je u petak ujutro oko sedam sati vlastitu kuću u Slatini. Gusti dim iz zapaljene kuće visoko se digao iznad grada, pa je vatrogascima trebalo svega nekoliko minuta da stignu na mjesto požarišta.

- Vatra je već gutala prednje prostorije i zahvatila je krovište, Matu sam sreo na vratima. Krenuo je prema šupama kako bi i njih ih zapalio. Sve je naokolo mirisalo na benzin. U prostorijama je stvari nakupio na hrpu, polio gorivom i zapalio. Stalno je govorio: 'Pustite me da i ja izgorim'- kaže Stjepan Venus, zapovjednik slatinskih vatrogasaca koji je na pragu kuće pronašao i oproštajno pismo Mate Matića. Venus kaže kako je četiri puta izvlačio Matu van iz kuće i jedva ga je uspio zadržati da se ne baci u vatru.

Na kraju ga je držao u pušnici dok nije stigla policija. Susjedi tvrde da je obitelj Matić doselila u Slatini iz BiH, a Mato nije bio zaposlen već je živio od socijalne pomoći. Ima dvoje odrasle djece. Od supruge se razišao vrlo bučno prošle subote, a morala je intervenirati i policija. Razočaran što je ostao sam, posljednjih je dana dosta pio. Susjedima je govorio da će zapaliti kuću i sebe, ali ga nitko nije ozbiljno shvaćao.

– Trebali ste me pustiti da izgorim - i dalje je govorio Mateo liječnicima slatinkse Hitne pomoći. U požaru je zadobio tek lakše ozljede, kosa mu je spaljena, a nakon pružene medicinske pomoći, zbog psihičkog rastrojstva, prevezen je u bolnicu na odjel psihijatrije.24 sata


Post je objavljen 10.04.2009. u 08:00 sati.