Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Strah i prijezir u HDZ-ovom MORH-u



Transkript s istrage o nabavci kamiona MORH-a u kojemu je država pokradena za 14,8 milijuna kuna jasno govori ne samo o tome da je Berislav Rončević duboko umočen u svu tu prljavu rabotu (i da je najvjerojatnije provizijom od tog posla nedavno kupio stančugu) već i o tome zašto je HDZ inzistirao da ispitivanje saborskog povjerenstva bude tajno i na kraju krajeva, zašto HDZ toliko voli saborska povjerenstva.

Naime na sudu takva ispitivanja uopće ne bi bila moguća, jer bi ih sudac u korijenu sasjekao. To ispitivanje više izgleda kao trpanje riječi u usta onome kojeg ispitujete. U tome je posebno prednjačio Andrija Hebrang koji je na sve moguće načine pokušao diskreditirati Jozu Miličevića, u najmanju ruku kao da je Miličević odobrio tu štetnu nabavu i sebi strpao proviziju u džep.

Cijeli taj transkript u biti govori o MORH-u kao jednoj paradržavnoj instituciji kojom vlada mafijaška struktura koja se toliko osilila da se usudila pokrasti državu za 14,8 milijuna kuna, a da to praktički nisu niti probali nekako utopiti razbijanjem na više stavki ili promjenom karakteristika naručenog ili neka druga od već poznatih metoda. Oni su jednostavno odlučili natječaj srušiti i onda po skoro duplo većoj cijeni nabaviti apsolutno iste kamione.

Pazite! Tu se ne radi o par postotaka koje bi si recimo pojedinac ili grupa njih mogla strpati u džep. Ovdje se radi o skoro duplom iznosu. Dakle to je moralo biti odobreno s najviše razine, ne pojedinca, već organizacije. Ta instanca je toliko visoko da čak ni predsjednik Mesić unatoč javnim pozivima da se istraži taj slučaj nije uspio primorati DORH na akciju.

Kao šećer na kraju, aktualni ministar obrane Branko Vukelić (onaj koji je do grla upleten u aferu Brodosplit i javnog mita karlovačkoj stranci HSU) ne želi dostaviti saborskom povjerenstvu ugovor između MORH-a i tvrtke koja je prodala kamione, te tako dodatno opstruira rad povjerenstva i u biti pomaže Rončeviću u njegovoj prljavoj raboti.

Sve u svemu, ništa novo kada je HDZ u pitanju.

Post je objavljen 09.04.2009. u 09:59 sati.