Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

MAČAK "ISKORISTIO" JEDAN OD DEVET ŽIVOTA

KOLN

Feliks, 12-godišnji mačak Njemice Andree Schreder, preživio je 5 tjedana pod ruševinama zgrade u Kolnu, vjerojatno pijući kišnicu, i iz nesreće izašao neozljeđen.

Skoro pet tjedana poslije rušenja stambenih zgrada i Povijesnog arhiva grada Kolna, vatrogasci su iz ruševina izvukli živog 12-godišnjeg mačka Feliksa za kojim su od dana nesreće tragali vlasnici.Mačak, nađen ispod sloja šuta visokog najmanje jedan metar, sada je, kako je priopčila vatrogasna služba u Kolnu, prilično mršav, ali zdrav i neozljeđen.

Ponovo je sa presretnom vlasnicom Andreom Schreder (34) koja nijednog trenutka nije odustajala od potrage i svo vrijeme se nadala. Ona je već prvog dana nakon rušenja, po stupovima u kraju zalijepila 50 plakata sa Feliksovom slikom.Feliks je živio u jednoj od kuća koje su se 3. ožujka ove godine srušile zajedno sa kolnskim Povijesnim arhivom. U toj nesreći, do koje je došlo tokom radova na proširenju kolnske podzemne željeznice, poginula su dva mladića.

Vatrogasne ekipe su preksinoć, kao i prethodnih tjedana, u ruševinama pokušavale pronaći i od propadanja spasiti dragocjene dokumente iz arhiva grada Kolna, koji na tom mjestu postoji od vremena rimskog carstva. U jednom trenutku začuli su tiho mjaukanje. "Prvo su ugledali glavu i
prednje šape. Zatim je pažljivo oslobođen", piše u priopćenju vatrogasne službe.Mačak je bio zaglavljen između cigli i kamenja i nije se mogao pomaknuti, a mladi vatrogasci koji su ga našli, odmah su životinju prepoznali po fotografijama koje je podjelila vlasnica Andrea.

Oni su ocjenili da je Feliks "svakako iskoristio jedan od devet mačijih života".Inače, Feliks je živio sa Andreinim roditeljima koji su uspjeli u posljednjem trenutku da se evakuiraju, a mačak je u momentu nesreće spavao na njihovom krevetu. Pretpostavlja se da je preživio pijući kišnicu.Ubrzo nakon spašavanja odveden je kod veterinara da bi dobio injekciju za vraćanje snage."On je borac.

Nije polomio nijednu koščicu, niti je doživeo bilo kakve druge ozljede. Mada je još uvijek malo nesiguran na svojim nožicama", kaže Andrea. Feliksovi vlasnici se sada nadaju da će u ruševinama možda biti nađena i druga mačka koju su imali, Feliksovu sestru Kleo. kreni.com


Post je objavljen 08.04.2009. u 19:13 sati.