Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

MARIJO PALUH ZAPOVJEDNIK VZG GAREŠNICA

GAREŠNICA

Nakon svih 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava, godišnju i izbornu skupštinu održala je i garešnička Vatrogasna zajednica. Potvrđen je još jedan mandat vodstvu, a društva podijeljena u četiri područja. Još je novosti prema novom statutu, a poznat je i domaćin obilježavanja Dana vatrogastva.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Garešnice ponovno je Đuro Petrić. Još jedan mandat potvrđen je i tajniku Zlatku Rončeviću, dok je zapovjednik Marijo Paluh, koji vodi i Javnu vatrogasnu postrojbu. Uz nju, zajednica okuplja još 16 DVD-a, po novom ustroju raspoređenih u četiri vatrogasna operativna područja, umjesto dosadašnja tri odreda. Zajednica broji 1 267 članova, od kojih je 545 aktivnih vatrogasaca, 50-ak žena i više od 160 pripadnika mladeži. Broj je stalan, s većim udjelom žena i mladih, izdvojio je predsjednik Petrić u izvješću o prošlogodišnjem stanju i aktivnostima zajednice.

Novim statutom uvodi se zapovjedništvo kao stručno tehničko tijelo od 19 članova, Kolegij predsjedništva kao izvršno tijelo, te Stručna služba zajednice. Povećan je broj članova Predsjedništva na njih 17, koje uz Zapovjedništvo donosi odluke. Na godišnjoj i izbornoj skupštini održanoj 6. travnja ove godine u Garešničkom Brestovcu dodijeljena su i priznanja za dugogodišnji staž i doprinos vatrogastvu grada. U njega će, istaknuo je gradonačelnik Milan Sužnjević, ove godine biti uloženo sedam milijuna kuna, tako da će s novim vozilima i objektom garešnička postrojba postati elitna vatrogasna postrojba središnje i zapadne Hrvatske.

U gradsku Vatrogasnu zajednicu iz proračuna će biti izdvojeno pola milijuna kuna. Skupštini je nazočio i županijski vatrogasni zapovjednik Željko Jambrek, koji je pohvalio garešničke vatrogasce s kojima, kako je rekao, nikad nema problema. U Brestovcu su bili i gosti iz Bjelovara, Čazme, Hercegovca, Kutine i Lipovljana. Domaćin obilježavanja blagdana Svetog Florijana i Dana vatrogastva bit će DVD-e Kaniška Iva. Krugoval


Post je objavljen 07.04.2009. u 15:00 sati.