Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ZAGREB TRAŽI MILIJUNE OD SVOJIH ZAPOSLENIKA

ZAGREB
Piše: Ivana Jakelić

Nismo krivi! – kazalo je danas svih petero okrivljenika – Vladimir Gažić (59), Svetko Matić (60), Milivoj Mucko (62), Dragutin Štorek (57) i Nada Mustapić (51) – koji se terete za teško djelo protiv opće sigurnosti u slučaju Puto.

Prema optužnici, Gažić kao nekadašnji direktor Puta, Matić kao njegov zamjenik, Mucko kao pomoćnik direktora, Štorek kao glavni tehnolog i N. Mustapić kao kemijski tehnolog terete se da su zbog nepravilnog skladištenja prevelike količine tehnološkog otpada odgovorni za požar koji je u palionici buknuo 1. kolovoza 2002. Nepravilno skladištenje prouzročilo je reakciju međusobno nekompatibilnih kemikalija koje su istjecale iz oštećene i polomljene ambalaže te je planuo požar u kojem je pričinjena šteta od 2,5 milijuna kuna.

Osim što se terete za teško djelo protiv opće sigurnosti, okrivljenici će u slučaju osuđujuće presude morati platiti i 10,545.667 kuna. Toliko iznosi imovinsko-pravni zahtjev koji je sudu danas predala predstavnica Gradskog poglavarstva grada Zagreba kao oštećena stranka u postupku.

Objašnjavajući kako se došlo do te svote, predstavnica Poglavarstva kazala je da je tu riječ o svojevrsnom obračunu troškova. Tako je izračunato da 24.748 kuna stoje troškovi liječničkih i specijalističkih pregleda vatrogasaca koji su gasili požar, a 3,5 milijuna kuna iznosi potpora za pokriće procijenjenog gubitka u 2003.

Nadalje, 310.978 kuna stajala je sanacija Puta, a ostatak novca odnosi se na troškove održavanja hladnog pogona do travnja 2003., troškove izvoza preostalog uskladištenog otpada i podmirenje tekućih troškova poslovanja.

Zanimljivo je da svi okrivljenici sada rade u poduzećima u sastavu Zagrebačkog holdinga, pa tako Vladimir Gažić radi u Zrinjevcu, Matić u Tržnicama Zagreb, Mucko u gradskim grobljima, Štorek u ZGOS-u, a N. Mustapić u Vodoopskrbi i odvodnji. Večernji List


Post je objavljen 07.04.2009. u 15:47 sati.