Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

BIVŠI VATROGASAC STRADAO OD VATRE

BEOGRAD

Kako saznajemo, vatru su iz kuće Vučkovića prvi primjetili susjedi koje su odmah pozvali policiju i vatrogasce. Ophodnja policije koja je prva stigla na mjesto nesreće pokušala je ugasiti vatru crijevom za zaljevanje vrta.

Ubrzo su stigla i četiri vatrogasna vozila sa deset vatrogasaca iz Košutnjaka i Barajeva koji su brzom intervencijom ugasili požar u kući od 40 kvadrata, ali je Danilo već preminuo. Vatrogasci su ga zatekli kako leži u sobi, a ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatira smrt. Pored njegovog tijela pronađen je i leš mačke.Na mjesto nesreće ubrzo su došli i Danilovi sinovi Slaviša i Ljubiša koji žive u susednoj kući.

- Vratili smo se sa posla i pronašli mrtvog oca. Posljednji put vidjeli smo ga prije podneva. Vratio se iz smjene iz Rakovice, gdje je u jednoj firmi radio kao čuvar. Popio je malo više. Pretpostavljam da je zaspao sa upaljenom cigaretom ili je zaboravio isključitii grijalicu. Ne mogu vjerovati što mu se dogodilo – kroz suze priča stariji sin Slaviša.

Po riječima susjeda, Danilo Vučković je ži­vio sam jer mu se supruga pre­­udala i živi u Barajevu. Go­dinama je radio kao vatro­gasac, a onda promjenio pro­fesiju i počeo raditi kao čuvar. opširnije


Post je objavljen 02.04.2009. u 14:00 sati.