Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/steppdubrovnik

Marketing

Dubrovački steperi

Step n' jazz, plesni je studio iz Dubrovnika. Svake godine Hrvatski show dance savez(HSDS) organizira dva natjecanja na državnoj razini; Kup Hrvatske i Državno natjecanje. Sudjeluju brojni plesni studiji iz zemlje. Prikupljanjem bodova omogućuje se odlazak na najvažnije natjecanje u cijeloj godini, Svjetsko prvenstvo u stepu u Njemačkom gradu Riesa. Osvojivši jedno od prva tri mjesta, osigurava se odlazak u Njemačku,pod organizacijom IDO-a.
Tokom Uskrsnih praznika sportska dvorana u Gospinom polju u Dubrovniku bit će prepuna mladih stepera iz cijele Hrvatske. Naime od 16. do 18. travnja održava se natjecanje u stepu i jazzu, te počinje prikupljanje bodova za Svjetsko prvenstvo. Pripreme su intenzivne, od treninga i proba do organizacije natjecanja.
Dosadašnjih godina natjecanja su se održavala u Zagrebu, Pisarevini, Vukovaru, Požegi,Splitu..a prvi put dolazi i u sami jug Hrvatske, Dubrovnik.

Natjecanje je podijeljeno u tri dana. Svaki dan određen je za posebnu kategoriju. Jedan za kategoriju djece, drugi za kategoriju juniora i treći za seniore.
U svakoj kategoriji postoje razne vrste izvođenja plesa. Od solo nastupa, dua, tria, grupe( koja se sastoji od 4 do 7 plesača), formacije( od 8 do 24 plesača) te productiona( od 25 plesača pa nadalje).

Kako bi natjecanje bilo valjano tu su i suci koji ocijenjuju različite vještine. Naravno broj jedan označava najbolji ples.

Izvori fotografija: Funny tap dance

Post je objavljen 26.03.2009. u 13:07 sati.