Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/majabaka

Marketing

CRVENE CIPELICE

CRVENE CIPELICE
Sanjala sam nočas da imam divne nove crvene cipelice i super sam se u njima osječala. Imala sam pod vratom neku mašnu i kao partiklu, isto ružičastu , ali ne crvenu kao cipele, pa lijepu bijelu bluzu i ne sječam se kakvu suknjicu.Kada sam pogledala u riječnik simbola začudilo me je da sam iste simbole sanjala i 10.11.2004.godine. Cipele su simbol putnika, a vrat simbol spoja duha i tijela.Ovo je dobar san, pogotovo što sam sanjala da se nalazim na platformi na vrhu nekog nebodera i da se s njega vidim s jednim meni nekada jako dragim muškarcem. Vrh zgrade je takođe oznaka duhovnosti, što će reći da ću se duhovno dobro osječati, a kako toga nema bez općeg materijalnog i inog blagostanja, zaključujem da mi se neko veliko dobro sprema. Niti ne slutim šta bi to moglo biti, pogotovo ne u mojim godinama, ali nikada se ne zna od kuda sve sreća i radost može i dođe. No ako i ne bude ništa, bilo je u snu. Ispunjenje želja, lijep osječaj, pa što je babi milo , to se babi snilo , i opet dobro.Toliko o snu. za danas
a sada nešto o cipelama crvenim:
Jezici su prepuni referenci o obući, tematizirane u religijama, bajkama, izrekama.
Sanjati cipele: Cipele su simbol odlučnosti da se ide u određenom smjeru.
U židovskoj tradiciji cipele imaju vrlo važno značenje kao simbol transakcija. Prema kabali tijelo je cipela duše koje je čuva od prljavština na putu prema vječnosti, a i širom muslimanskog svijeta, te u većini Azije, cipele su ritualno nečiste. U sinagoge se ne ulazi u kožnim cipelama (1 od 5 zabrana tijekom Yom Kipura), a u džamije se ulazi bez cipela.
Rimski imperatori nosili su crvene cipele. U vrijeme Bizanta su bile dio imeperijalnih insignija. Vladari koji su smatrani inferiornima nisu puštani u Bizant ako nisu zamijenili crvene cipele drugima. Tako i Papine crvene cipele (vjerojatno) simboliziraju ultimativni suverenitet koji nije podložan ni jednom svjetovnom autoritetu.
Pa sa narode moj pratite me a i mene zanima kada i kuda ću u ovim novim cipelicama krenuti
CRVENE CIPELICE

Post je objavljen 10.03.2009. u 18:08 sati.