Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakgodokrenesuvjeksinaistom

Marketing

...top10 najpoželjnijih komada...

Za dobrobit cijelog ženskog svijeta donosimo pregledan vodič o dečkima koji nisu vrijedni tvoje pažnje i truda. Dakle, tko je na top listi najnepoželjnijih dečki?
10. Priljepak

Tko je on
Priljepak poziva sam sebe na svaku tvoju aktivnost ili izlazak i najradije bi bio s tobom 24 sata dnevno. On si uzima pravo da gospodari tvojim vremenom i sam sebe proglašava središtem tvog svijeta. Zapravo, on je uvećana verzija razmaženog petogodišnjaka. A ti najbolje znaš koliko takvo ponašanje može ići na živce - čak i ako je u početku sladak i simpatičan.

Što radi
Ovaj dečko nastoji u tebi probuditi osjećaj krivnje svaki put kad nisi s njim. Ili, još gore, nastoji te uvjeriti da ne možeš živjeti bez njega. U redu, lijepo je biti s dečkom koji voli provoditi vrijeme s tobom, ali zar želiš takvog koji ne zna živjeti bez tebe?! Ako si njegova prva cura, moraš mu objasniti da biti u ljubavnoj vezi ne znači biti zalijepljen superjakim ljepilom.

Dobri razlozi da ga ostaviš
Tvoj dečko mora imati svoje prijatelje i svoje planove. Nije tvoj posao da organiziraš njegov dan i budeš mu animatorica. Ti zaslužuješ slobodan prostor izvan veze. Ako ti on to nikako ne omogućuje, ostavi ga.

Slavni primjer: Marc Anthony. Kad se dočepao slavne i lijepe Jennifer Lopez, zalijepio se za nju poput zakrpe. Kontrolirao ju je i provjeravao, no to ipak nije bilo cool. Slavnoj je pjevačici sve dojadilo i sada im je brak, navodno, u velikoj krizi.


9. Iskorištavač

Tko je on
Iskorištavač u svemu gleda vlastitu korist. On može biti šarmantan i sladak poput najfinijeg kolača iz slastičarnice - ako iz neke situacije ili odnosa želi izvući korist.

Što radi
Pokazat ćemo koliko je "šarmantan" na primjeru školskog testa. Ti si uvijek bila odlikašica, a on je uvijek smišljao najneobičnije načine prepisivanja i došaptavanja. Dan prije testa postaje prema tebi divan - čuva ti najbolje mjesto u kantini, ljubi te na klupici iza škole, no čarolija prestaje već dan nakon testa, kad više nema nikakva interesa.

Dobri razlozi da ga ostaviš
Ovaj dečko voli samo jednu osobu na svijetu - sebe! Dok je on zabavljen zadovoljavanjem svojih želja i interesa, ti možeš biti sretna ako te stavi na drugo mjesto ljestvice važnosti. U manje sretnom slučaju završit ćeš na trećem, petom ili sedmom mjestu. Prva? Nikad!

Slavni primjer: Brad Pitt. Iako je u vezi s Angelinom Jolie savršen, Jennifer Aniston to ne bi mogla reći za svoju veliku ljubav. Govorio joj je sve naj, a istovremeno se na snimanju počeo ljubakati s Angelinom. I još je godinama tvrdio da se s Angie upoznao tek kad se rastao od Jennifer.

8. Čudak

Tko je on
Primijetila si njegov širok, biserni osmijeh čim je ušao u tvoj razred. Nakon prvog sata već je brbljao sa svima i dijelio ljudima svoj broj mobitela. Zaista je duhovit, njegove sms poruke su originalne. No, telefonski ili uživo nemaš s njim o čemu razgovarati.

Što radi
Hmmm... on ne voli sport, čak ni boardanje ili pikado. Ne voli posuđivati filmove iz videoteke ni lutati gradom u potrazi za nepoznatim kvartovima. On je vegetarijanac, a ti obožavaš meso i krumpiriće. Dok on obožava prirodu, ti se groziš svega što isključuje topao, udoban krevet.

Dobri razlozi da ga ostaviš
Što nije u redu s ovim dečkom? Iskreno? Vjerojatno je sve u redu. Jedina je greška to što on nije dečko za tebe. Lijep osmijeh i duhovite sms poruke nisu dovoljni za uspješnu vezu. Možeš provoditi koliko god vremena želiš s dečkom kojem je emisija Na rubu znanosti najbolja zabava na TV-u i koji tvoju omiljenu glumicu Ashley Tisdale smatra praznoglavom glupačom, ali na kraju ćeš zaključiti da nemate baš ništa zajedničko. Vas dvoje možda ne funkcionirate, ali nema razloga da ga ne upoznaš sa slatkom frendicom iz razreda koja voli čudne stvari, baš kao i on!

Slavni primjer: Johnny Depp. On je mnogima super zbog otkačenog stila, drukčijeg ponašanja, originalnosti i nepodlijeganja glumačkim trendovima, ali je pitanje bi li odgovarao sasvim običnoj curi koja voli stvari kao i svi drugi.

7. Zanovijetalo

Tko je on
Možda bi izgledala bolje da svoje smeđe kovrče obojiš u plavo? Možda bi trebala baciti dioptrijske naočale i staviti leće u boji? Tvoj dečko jednostavno ZNA! I, da, uvjeren je da bi trebala vježbati bubnjeve, a ne flautu!

Što radi
Uvijek ima nešto prigovoriti što god ti odjenula, rekla ili napravila. Mogu to biti tek sitni komentari ili krupni prijedlozi poput onih da bi se trebala popuniti u stražnjici ako želiš da ti traperice stoje kao curi s reklame.

Dobri razlozi da ga ostaviš
Ključ uspjeha je jedna riječ - samouvjerenost! Njegova "konstruktivna kritičnost" može biti ubojica tvog samopouzdanja. Svaki dečko kojemu smeta boja tvojih vezica na cipelama zastrašujući je. Prije ili kasnije tražit ćeš njegovu potvrdu o svemu što odjeneš ili učiniš. On to ne zna, ali mi znamo - svaki dečko koji je toliko kritičan takav je upravo zbog vlastite nesigurnosti. Time što uvjerava ljude da trebaju njegovo vodstvo osjeća se važnim. Osim toga, pretvorit će te u osobu koja ti nisi.

Slavni primjer: Tom Cruise. Od svoje je Katie Holmes stvorio pravu čudakinju. Zbog njega je morala početi slijediti scijentologiju, određuje joj s kim će se družiti, što će raditi, a ona je sve nesretnija.

6. Isprazan

Tko je on
Super je kad dečko trči oko tebe, udovoljava svakoj tvojoj želji i u javnosti te grli ponosno pokazujući da si ti njegova djevojka. Ipak, moraš se zapitati vidi li u tebi nešto više od lijepog lica. Ponaša li se nezainteresirano svaki put kad pokušaš s njim razgovarati o problemima sa svojom prijateljicom ili obitelji, znaj da je s tobom samo zbog tvog izgleda.

Što radi
Zove te samo kad želi doznati hoćete li se naći ovaj vikend jer mu staraca nema doma. Ne voli izlaske nasamo s tobom osim ako se od prve do posljednje minute nećete ljubiti i maziti, inače ne zna što bi s tobom pa često visite s njegovim društvom gdje te svi znaju kao "Perinu malu". U javnosti te uvijek ljubi i grli više gledajući tuđe reakcije nego što stvarno uživa u tome.

Dobri razlozi da ga ostaviš
Zaslužuješ više nego da se dečko prema tebi odnosi kao prema novoj igrački. Ovaj te dečko ima uza se samo zato što misli da ga ti uljepšavaš, što je vjerojatno istina, ali tebi je potrebno više od toga da budeš nečiji privjesak. Svatko kome je toliko stalo do tvoje vanjštine sigurno uopće ne razmišlja o tvojim osjećajima i mislima. Dakle, čim se pojavi nova, sjajnija igračka, bez milosti će te odbaciti. Odbaci ti njega prva!

Slavni primjer: Zac Efron. Mnogi za njega kažu da mu je fizički izgled jako važan i da jako voli biti u društvu lijepih cura. Vanessa Hudgens pravi je primjer za to.

5. Manipulator

Tko je on
Možeš li si predočiti što znači pojam "emocionalni roller coaster"? Tvoji osjećaji vrludaju od oduševljenja do očajanja, ovisno o tome kako se dečko ponaša prema tebi. Manipulator voli upravljati tvojim osjećajima, posebno ako osjeti da si ranjiva.

Što radi
Kontrolirajući tvoja raspoloženja čini te ovisnom o njemu, zbog čega se on osjeća dobro i važno. Sve dok se ti ponašaš onako kako je on zamislio, dobro je jer te drži u šaci. Primjer? Jedne večeri nazove te dvaput i ti odeš spavati s osjećajem da si najposebnija cura na svijetu. Sljedećeg te jutra jedva pozdravi, a onda popodne zove na vruću čokoladu. Zbunjena si, zar ne?

Dobri razlozi da ga ostaviš
Ovaj te dečko drži u stalnom stanju zbunjenosti. Bez obzira na to koliko ti bila sigurna da si dobro pričvrstila sigurnosni pojas, ova je vožnja opasna jer će vrlo brzo nakon uspona uslijediti pad. Zapamti da ti moraš biti kovač vlastite sreće, a ne dopuštati drugima da upravljaju tvojim emocijama.

Slavni primjer: John Mayer. Među slavnim curama ovaj je lijepi dečko pravi manipulator. Poigrava se njima, ostavlja ih i vraća im se i još ispada prava faca. Sada je u ne baš najsretnijoj vezi s Jennifer Aniston.


4. Iluzionist

Tko je on
Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš. Jednog dana priznaje ti kako je oduvijek maštao o curi poput tebe, a onda te ne nazove sljedećih tjedan dana.

Što radi
Trebao te je pričekati nakon škole, no nije se pojavio. Naravno, ispalo je da je imao druge obaveze koje ti je zaboravio spomenuti. Kaže ti da će nazvati, ali možeš sjediti uz slušalicu do jutra - nije ispunio obećanje. Ovaj dečko nikad neće zapamtiti tvoje krsno ime ili rođendan.

Dobri razlozi da ga ostaviš
Ne dopusti da te njegova jednodnevna velikodušnost u pokazivanju osjećaja i poklanjanju pažnje zavara. Ne, on ti ne mora biti stalno za petama i zvati te stoput dnevno, ali mora biti tu kad se dogovorite ili kad ga trebaš. Ako je uistinu rastrgan između školskih, obiteljskih, sportskih i prijateljskih obaveza, ne inzistiraj na sitnicama, no ako te se ne udostoji ni nazvati da bi odgodio sastanak, zaboravi ga. Uzorak "sad me vidiš, sad me ne vidiš" postat će predvidljiv, a jedino što ti preostaje jest - dati petama vjetra!

Slavni primjer: George Clooney. Njega nije moguće uhvatiti ni za glavu ni za rep. Iako je imao mnogo cura, ni jedna ga još nije uspjela tako smotati da ga trajno veže uza se. Čim osjeti da ga cura “stišće”, jednostavno pobjegne.

3. Eksplozivac

Tko je on
Ovaj dečko može biti super sladak. On može imati zaista cool prijatelje. I može biti ludo zabavan - sve dok nešto ne krene onako kako on ne želi. Od cool frajera ovaj se dečko pretvara u eksplozivnu bombu čim nešto nije po njegovoj volji.

Što radi
On ne voli iznenađenja. Osim toga, nije ljubitelj kompromisa. Uzruja se i zbog najmanje stvari. Kad ste stajali u redu za Gospodara prstenova i kad je shvatio da su karte rasprodane dok ste vi došli na red, doživio je živčani slom. Ti si predložila odlazak na habiće i colu, no on je bio toliko tužan da ga ništa drugo osim filma nije zanimalo. Ne samo što uvijek pokvari svoju zabavu nego pokvari i tvoju.

Dobri razlozi da ga ostaviš
Sve dobre strane ovog dečka ostaju skrivene kad proradi njegov ekplozivni temperament. Uskoro će ti dosaditi stalno plesanje oko njega. Što ako kažeš nešto pogrešno? Njegov bijes i nervoza nisu nimalo cool.

Slavni primjer: Kid Rock. Dok je hodao s Pamelom Anderson i dok su bili na naslovnicama, sve je bilo super, no kad je ona bila više u centru pažnje od njega, znao je eksplodirati od bijesa!

2. Zločesti

Tko je on
Ovo su loše vijesti o tom lošem dečku. Prestani se uvjeravati da ga voliš. Sve ti prijateljice govore da je on loš dečko koji nije za tebe, ravnatelj ga ne može vidjeti, a svojim ga se roditeljima ne usudiš ni predstaviti. Čak i ako ima prekrasne oči i snalažljivost koja ga spašava u svakoj situaciji, nemoj se previše vezati za njega.

Što radi
Uvijek je brz na jeziku, glupo riskira, druži se s problematičnim tipovima i misli da je super isticati se budulaštinama. Može utjecati loše na tebe i tražiti da povučeš dim čak i ako zna da si stroga protivnica pušenja.

Dobri razlozi da ga ostaviš
Ti nisi gubitnica. No, ako bježiš iz škole, dobivaš jedinice, pušiš, piješ i družiš se s kriminalcima, onda si odabrala da budeš gubitnica. Čak i ako ti nemaš ništa s tim, ljudi će te početi doživljavati kao takvu jer hodaš s delinkventom. Ostani vjerna sebi i odbaci ljude koji negativno utječu na tebe.

Slavni primjer: Pete Doherty. Pravi je primjer bezveznjaka i propalice koji je u svoje loše kolo uvukao i svoju bivšu curu Kate Moss. Iako ni ona nije cvjetić, svima je poznato da ju je on odvukao na samo dno.

1. Sebičnjak

Tko je on
Teško je promašiti ovog dečka. Njegov je ego toliko velik da će mu se glava rasprsnuti! Sve se uvijek vrti oko njega.

Što radi
On nema pojma što ti želiš raditi u subotu navečer ili kako je prošao tvoj test iz matematike, a nije ga ni briga. Idete gledati filmove koje on želi gledati i vidite se kad se njemu da. Vaš razgovor se sastoji od 20-minutnog hvaljenja njegove košarkaške vještine. Možda će jednom unajmiti jumbo-plakat na kojem će napisati sve svoje kvalitete.

Dobri razlozi da ga ostaviš
Bez obzira na to što se događalo u tvom životu, on je uvijek na svom Ja-Planetu. Jedini način da komuniciraš s njim je da postaneš njegova navijačica. No, ne zanosi se previše - ovaj ego-manijak nikad se neće brinuti ni o čemu više nego što se brine o svojoj preplanuloj puti.

Slavni primjer: Christiano Ronaldo. Sasvim je jasno da je on super slavan, uspješan i poznat, ali je i jasno da je on sam sebi najvažniji i da baš nema želje ni potrebe biti spreman podijeliti brige sa svojom curom. Pravi ego-manijak.

Još mnogo o poželjnim i nepoželjnim dečkima naći ćeš u svom Teenu!


...teen...






Post je objavljen 07.02.2009. u 15:55 sati.