Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakgodokrenesuvjeksinaistom

Marketing

...kraljica zime...

Ne dopusti da te zima učini bezvoljnom, zapuštenom i depresivnom. Pripreme za proljeće započni već sada!

Znamo da se mnogim curama tijekom zime baš i ne da mnogo ulagati u svoj izgled. Sve je sivo, tmurno, dani su kratki, a kako se nosi deblja odjeća, figura se i ne primjećuje. No, nemoj dopustiti da upadneš u letargiju. Baš sada ulaži u sebe kako bi tople i duge dan dočekala blistava!

Lijep ten

Skuži svoju kožu
Želiš li imati lijepu put, svoju kožu najprije moraš razumjeti:
* Koža treba određenu količinu ulja (sebuma) kako bi ostala zdrava, no problemi počinju kad se nečistoće i odrmrle stanice nakupe na površini. To zatvara pore i može prouzročiti crne točkice - mitesere.
* Akne se pojavljuju kad koža reagira na muške hormone u tvom tijelu, obično u pubertetu. Nastaju kad debeli sloj sebuma zatvori folikul dlake i tamo bujaju bakterije. Začepljene pore se inficiraju i postaju ono što zovemo prištićem.

Nježno, nježnije
Nikad ne upotrebljavaj proizvode koji su preagresivni za tvoju kožu - samo ćeš pogoršati njezino stanje. Ako ukloniš baš svu masnoću, tvoja će koža proizvoditi još više sebuma kako bi to nadoknadila pa je rezultat još masniji ten.
Bez obzira na to kako bilo teško odoljeti, ne istiskuj prištiće! Time samo guraš infekciju dublje u kožu. Ako baš nikako ne možeš odoljeti nagonu da ga istisneš, provjeri je li potpuno zreo, uzmi rupčić i nježno istisni prištić. Dezinficiraj tonikom za lice.

Čistoća je pola zdravlja
Idealno bi bilo čistiti kožu dvaput dnevno - ujutro i navečer. Evo kako se riješiti prljavštine koja se na njoj nakuplja tijekom dana:
* Istisni gel ili mlijeko za čišćenje lica veličine kovanice i umasiraj ga vrhovima prstiju u kožu.
* Isperi vodom i nanesi tonik za lice.
* Ako si u žurbi, idealno je sredstvo 3 u 1. Samo ga umasiraj u lice i isperi.

Što s prištićima

Ako imaš jedan prištić:
Isuši ga
Za prekrivanje prištića upotrijebi stick antibakterijskog djelovanja. Prekrivanje + liječenje = pun pogodak!

Ako imaš blage akne:
Budi nježna
Svakodnevno peri lice sredstvom za čišćenje. No, primijetiš li da ti previše isušuje lice, prestani ga koristiti.

Ako imaš puno akni:
Posjeti liječnika
Ako sredstva za čišćenje ne pomažu, liječnik će ti propisati intenzivniju terapiju i antibiotike. Budi strpljiva - da bi vidjela rezultate, potrebna su i do dva mjeseca.

Vlaženje je zakon
Čak i ako je tvoja koža jako masna, moraš je vlažiti svaki dan ili će na kraju biti dehidrirana. Upotrijebi bezuljnu (oil-free) emulziju za vlaženje kože. Trebala bi vlažiti kožu dvaput dnevno, nakon čišćenja ujutro i navečer.

Razmazi svoju kožu
Evo nekoliko tretrmana za još ljepši izgled lica:
* U vruću vodu dodaj nekoliko kapljica esencijalnog ulja, stavi ručnik preko glave i ostani nekoliko minuta nagnuta nad tom parnom kupkom.
* U parfumeriji potraži masku za lice koja odgovara tvom tipu kože. Masnoj koži odgovara maska za dubinsko čišćenje, a suhoj hranjive maske.

Sakrij nedostatke

Nejednake obrve
Obrve uokviruju tvoje lice, zato ih redovito oblikuj. Čupaj ih iz korijena, u smjeru njihova rasta. Ako si pak pretjerala u čupanju, prva pomoć bit će smeđa ili sivkasta olovka za oči. Ako ti se koža crveni nakon čupanja, umiri je kockicom leda.

Kolutovi ispod očiju
Ključ zdravog izgleda je odabrati pravu boju korektora za tamne podočnjake. Ako nisu pretamni, odaberi boju svoga tena (kad ga razmažeš, trebao bi nestati, a ne prilijepiti se za kožu).

Pune usne
Ako imaš tanke usne, najprije ih obrubi olovkom za nijansu svjetlijom od prirodne boje svojih usana. Potom ih premaži sjajilom koje će reflektirati svjetlo i učiniti usne punijima.

Crvenilo i sjaj
Ako ti se koža crveni na obrazima i oko nosa, prstom nanesi malo korektora. Nemaš li prištića, poslužit će i obojena krema za lice. Kad na kritične zone naneseš korektor, cijelo lice velikim kistom prepudraj transparentnim puderom u prahu, posebno čelo, nos i bradu.

Pobijedi zimu

Sunce čini čuda
Svakom je živom biću potrebna određena doza sunca, pa tako i tebi. Iako je hladno, kad svane sunčan dan, obavezno izađi na zrak. Može to biti samo desetominutna šetnja do videoteke ili trgovine - svjež zrak i sunčane zrake razbudit će te i učiniti da se osjećaš poletnije. Ako za tmurnih dana postaješ bezvoljna, okruži se veselim, vedrim bojama. Svoju sobu ukrasi raznobojnim jastučićima i cvijećem koje će te podsjećati na duge, tople, sunčane dane.

Uzimaj vitamine
Prehladu ćeš izbjeći pravilnom prehranom i unutarnjom injekcijom vitamina. Jedi što raznovrsnije voće i povrće koje će te opskrbiti potrebnim tvarima. Ne zaboravi ni proteine iz mesa, ribe, mliječnih proizvoda i mahunarki. Osim toga, prema posljednjim istraživanjima, čokolada ima pozitivno djelovanje! Povećava razinu seratonina - kemijske tvari koja utječe na dobro raspoloženje. Dakle, zasjat ćeš s najslađim smiješkom i za najkišovitijih dana!

Spriječi suhoću kože
Centralno grijanje i hladan vjetar onemogućuju tvojoj koži da ostane mekana i svilenkasta u ovo doba godine. Za lice koristi nešto bogatiju kremu nego ljeti. Ako ti je žao baciti pola bočice ljetnog losiona, spremi ga u hladnjak i na proljeće će biti opet upotrebljiv. Zimi je također jako važno uklanjati odumrle stanice pilingom, a zatim kožu dobro nahraniti.

Voda
Iako ti se možda čini da zimi nisi toliko žedna kao ljeti, nastavi piti barem osam čaša vode na dan. Koža će ti biti sjajnija i svježija, a osim toga bit ćeš puna energije. Ako si dehidrirana, osjećat ćeš se umorno i bezvoljno, što svakako moraš izbjeći u danima kad nas još i vrijeme čini potištenima. Dobra navika nositi bočicu vode u torbi, pa tako nećeš ostati žedna kamo god krenula.

Pokreni se
Ne kaže se uzalud ‘U zdravom tijelu zdrav duh’! Za vrlo hladnog vremena vrlo te je lako nagovoriti da ti TV i PlayStation postanu najbolji prijatelji, no ako se prisliš malo vježbati, uočit ćeš veliku razliku. Tvoje će srce brže zakucati igrajući košarku, plešući ili samo hodajući.

Pobijedi bljedilo
S blijedim licem možeš se osjećati sve samo ne privlačno. Nudimo ti dva rješenja. Jedno je krema za samotamnjenje (pazi da ne pretjeraš jer pretamna put zimi djeluje odbojno!) ili tek rumenilo. Rumenilo ružičaste ili narančaste nijanse dat će tvom licu svježinu, boju i sjaj.

Pazi na kosu
Hladnoća ne škodi samo tvojoj koži već i kosi. Kako bi ostala zdrava, podrezuj vrhove svakih šest tjedana i barem jednom tjedno priušti si hranjivi pakung za kosu koji će joj vratiti izgubljenu vlažnost. Osim toga, ako dulje vrijeme boraviš vani, savjetujemo ti da kosu skupiš u rep ili staviš pod vunenu kapu. Tako će neoštećana opet dočekati proljetno sunce!

Fit tijelo
Ako skrivaš tijelo pod debelim slojevima odjeće, to ne znači da ga trebaš zanemariti. Pazi na svoju kožu i na proljeće ćeš imati puno manje brige oko pripreme tijela za bikini. Jednom tjedno napravi piling tijela, zatim se dobro istuširaj i namaži hranjivim mlijekom.

Kupka čini čuda
Topla, mirisna kupka prava je blagodat za tijelo u hladnim, zimskim danima. Napuni kadu vodom, ulij jedan čep svoje omiljene kupke i uživaj svim osjetilima! Mi predlažemo Dr. Hauschka aromaterapijske kupke od lavande, ružmarina, limuna, kadulje i smreke koje imaju izvaredan učinak na duh i tijelo. Lavanda smanjuje nervozu i njeguje suhu i osjetljivu kožu; limun uravnotežuje masnu kožu i smanjuje celulit; ružmarin potiče cirkulaciju i oživljava organizam; kadulja uklanja osjećaj hladnoće i drhtavice, a smreka olakšava disanje.

okvir
Mali rječnik kozmetičkih pojmova
Često čuješ ili čitaš o nekim kozmetičkim pojomovima, a nemaš pojma što znače. Evo malog rječnika koji će ti pomoći u snalaženju.

Alfa-hidroksi-kiseline (AHA)
Ove prirodne tvari - jabučna kiselina (iz jabučnog soka), limunska kiselina (iz limuna), vinska kiselina (iz vina) i mliječna kiselina (iz kiselog mlijeka) - uklanjaju mrtve stanice kože i odčepljuju pore, i time kožu čine čišćom i ljepšom. Danas su ove AHA-kiseline sastojci brojnih proizvoda za njegu kože. Ključ uspjeha proizvoda obogaćenih AHA-kiselinama jest u tome da se trebaju dovoljno dugo koristiti. Potrebno je barem mjesec dana da bi se vidjeli prvi rezultati.

Benzoil-peroksid
Benzoil-peroksid jedan je od najučinkovitijih boraca protiv akni. Peroksid oslobađa kisik, koji uništava određene bakterije. Proizvodi protiv akni dostupni u slobodnoj prodaji sadrže 2,5% - 10% benzoil-peroksida.

Hipoalergeni
Ovaj izraz koristi se za proizvode koji sadrže manje sastojaka koji mogu izazvati alergije nego drugi proizvodi.

Non-comedogenic (nekomedogenično)
Ovim se izrazom opisuju proizvodi koji ne zatvaraju pore.

Retin-A
Retin-A, derivat vitamina A, učinkovit je lijek protiv akni i dostupan samo na liječnički recept.

Salicilna kiselina
Salicilna kiselina je beta-hidroksi-kiselina koja prodire kroz pore i otapa oljuštene stanice. Dostupna je bez recepta u 2-postotnoj otopini i sprečava nastajanje bijelih prištića, mitesera i bubuljica. Također djeluje protiv upale i pomaže u liječenju postojećih nečistoća.

Sebum (loj)
To je uljna supstanca koju proizvode lojne žlijezde u koži. Vjerojatno je upravo to otežavajući čimbenik u rastu akni. Količina proizvedenog loja ovisi o dobi i spolu te o tipu kože. Proizvodnja loja na vrhuncu je u mladenačkoj dobi.

Tražiš li savjete o njezi i ljepoti, novi Teen je pravo rješenje

...teen...


Post je objavljen 07.02.2009. u 15:53 sati.