Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bestofpcgames

Marketing

Tomb Raider:Underworld

Legenda je prenošena generacijama, s koljena na koljeno, o čuvenom stračnom oružju Thora, nordijskog boga groma. Legenda kaže da onaj koji u rukama ima Thorov malj, samo jednim udarcem brda može izravnati u doline, ili još više – poraziti druge bogove! Više od tisuću godina ova je priča bila mit... sve do danas.
U antičkim ruševinama u podmorju Mediteranskog mora Lara Croft je otrkila ulaz u tajanstveni nordijski podvodni svijet i stvarni dokaz o postojanju Thorovog strašnog oružja. Otkrivajući tisućljetnu tajnu Lara nije primijetila kako iza cijelog mita leži skrivena tajna, odnosno zaboravljena tajanstvena snaga koja ako se oslobodi može u trenu uništiti čitavu civilizaciju...

Image Hosted by ImageShack.us


Tu završava priča i počinju Larine avanture. Uskočite u Larine čizme i krenite u otkrivanje tajne. Na samom početku odaberite nivo težine. Ponuđena su tri – Casual Explorer (istraživač tu i tamo), Tomb Raider (jahač grobova), ili Master Survivalist (Robinson Crusoe puta pet). Odmah preporučujemo da odaberete najlakši način igranja jer su zagonetke tijekom igre vrlo teške, tako da ćete se na nekim dijelovima itekako namučiti da ih prijeđete. Ne brinite se, imamo iznenađenje za vas, slobodno čitajte dalje.

Image Hosted by ImageShack.us


Sam početak igre baca vas u opasnu avanturu. Sve gori oko vas, morate pobjeći smrtonosnom plamenu. Na tom putu naučit ćete osnovne poteze kojima Lara raspolaže i kojima vješto izbjegava sve prepreke. Brzo ćete završiti taj dio i shvatiti kako je to, u stvari, bila uvodna škola u kojoj je cilj bio upravo naučiti osnovne poteze. Ne morate ih pamtiti, jer tijekom igre u sredini ekrana će vam se paliti prozorčići koji sugeriraju koju tipku treba stisnuti. Isto tako, interakcija s pojedinim predmetima bit će označena rukom i tu je sve jasno. Tek sad počinje prava radnja, odmah nakon vrlo zanimljivog uvoda koji objašnjava puno stvari...

Image Hosted by ImageShack.us


Igru započinjete u gliseru, negdje na Mediteranskom moru. Već nakon prvih nekoliko kadrova prepoznat ćete kako je velik naglasak na vrhunskoj grafici. Sve je sjajno animirano, a Lara izgleda fascinantno, savršeno iz bilo kojeg kuta. E, kad bi takvu ženu imali pokraj sebe... no, dobro, vratimo se radnji. Ne trebate puno mozgati i pokušavati upaliti gliser, nego jednostavno skočite u vodu i zaronite duboko, duboko. Na dnu mora vidjet ćete neke stare zarasle ruševine u kojima trebate pronaći ulaz u tajanstveni podvodni svijet (Underworld, zar ne). Nećemo vam objašnjavati detalje (i dalje imamo iznenađenje za vas), no mora vam biti jasno da će vam moždane vijuge morati odlično funkcionirati. Pred vama je hrpa zagonetki koje morate rješavati kako i napredovali u igri. Kada otkrijete kako otključati vrata koja vode tajanstveni u podzemni svijet, vidjet ćete, jednostavno ćete uživati u rješavanju zagonetki. Nije niti čudno, stari narodi su se osigurali od upada uljeza na razne načine, tako da očekujte neočekivano – smrtonosne zamke, neobična rješenja, razna čudovišta, gigantske hobotnice i slične spodobe koje će vam stajati na putu. Pri tome ćete skupljati razno razna blaga razasuta po čitavom podmorju.

Image Hosted by ImageShack.us


Ako počnete zapinjati u nekim dijelovima, pomoći će vam Larin PDA uređaj bez kojega ne ide nigdje. Osim što je u njemu zapisano sve što Lara ima, uz brdo drugih korisnih informacija pronaći ćete i Journal u kojem ćete pročitati pokoji pametni savjet, a koji će vam pomoći u rješavanju zagonetki.

Lara je vrlo spretna tako da će se vrlo spretno preskakati prepreke, penjati se po zidovima, provlačiti se kroz uske prolaze i neobičnim rješenjima rješavati zagonetke. Avanture će vas sa Mediteranskog mora odvesti u Tajland, Meksiko, Arktičko more i druge živopisne lokacije. Neće vam biti lako, nerijetko ćete i zapeti i pomisliti kako rješenja nema. Ali ne brinite, kada sve zakaže, vratite se na naš portal, jer sad je vrijeme za iznenađenje, a to je – cijeli prohod (potražite ga niže)!

Od Tomb Raider Underworlda očekivali smo, priznajemo, puno. Isto tako priznajemo kako smo dobili puno. U odnosu na prethodne nastavke imamo osjećaj kako je sve nekako pojednostavljeno, što se tiče kontrole igre i lika Lare, tako da će se vrlo lako snaći i najmlađi igrači. Jednostavno rečeno, Lara je... Tomb Raider!
Savjet: obavezno nabaviti!



Post je objavljen 27.12.2008. u 20:04 sati.