Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakgodokrenesuvjeksinaistom

Marketing

Preživi prekid

Ostaviti dečka ili biti ostavljena stvarno nije lako. Ni naj cool cure ne podnose lako prekide. Evo kako možeš najlakše preboljeti raskid

Prekidi su dio ljubavi, ali ona bolnija, manje romantična i lijepa strana. Nikome nije drago biti ostavljen, čak i ako ne voli osobu s kojom je u vezi. Nije lako ni nekome reći da ga ne voliš i da je kraj, jer je i to bolno. No, ponekad je mnogo bolje prekinuti lošu vezu nego se mučiti i biti s nekim samo zato da nisi sama, jer nemaš snage za rastanak te zato što se bojiš reakcije okoline.

Kad ga ostvaljaš
Ako si odlučila ostaviti dečka, vjerojatno ti nije lako pronaći pravi način.
Prije samog čina, najprije raščisti situaciju sama sa sobom i budi uvjerena da je tvoja odluka na mjestu. Ne možeš li se drugačije odlučiti, na jedan papir napiši sve "za" i "protiv" vaše veze pa vidi što prevladava. Samo budi iskrena. Možeš i savjet potražiti od frendice ili mame. Odaberi osobu kojoj vjeruješ u potpunosti i onu koja te dobro poznaje.

* Ostavi ga na način na koji bi voljela da tebe ostave
Za nogirati nekog stvarno je teško pronaći pravi način. Najbolje je stoga napraviti to ravnajući se prema sebi. Ostavi ga na način na koji bi ostavila sebe.

* Ne prepiri se prilikom prekida
Budeš li se svađala i raspravljala prilikom prekida partneru nikad neće biti jasno ostavljaš li ga zato što si to htjela od ranije ili zbog svađe. Zato nikad osobi koju želiš ostaviti ne govori kako je ona kriva, jer će tako sigurno početi svađu, a kasnije se pokušavati pomiriti jer će misliti da je svađa uzrokovala prekid.

* Ne osjećaj se krivom
Često kada želimo prekinuti vezu, sebi namećemo nepostojeću krivnju. Veze su tu da bi se prekidale, zato se zovu veze, a ne zaruke ili brak. U njima je, ako nisi zadovoljna i zbog najmanje sitnice, dopušteno ostaviti dečka.

*Prije prekida na papir zapiši zbog čega prekidaš
I imajte to na umu, ne dopusti da te partnerova ljepota, nježnost ili riječi odgovore od namjere. Sutra će biti još teže.

* Nikada to ne čini na javnom mjestu
Čak i ako nekoga želiš potpuno poniziti, ne čini to na javnom mjestu. Mogla bi se dogoditi neka neočekivana situacija pa bi on mogao poniziti tebe.

* Dopusti mu da ti kaže što ima za reći
Ne očekuj da ćeš završiti svoj monolog i da će se dečko s tim mirno pomiriti. Nakon što si ti rekla svoje, dopusti i njemu da kaže što ima. Mirno i staloženo odgovaraj na njegova pitanja.

* Možete li biti prijatelji?!
Čak ako ste i bili prijatelji prije veze, teško da ćete ostati poslije prekida. Najbolje je ne upuštati se u tu pustolovinu. Olakšat ćeš i sebi i njemu.

* Ne pričaj uokolo svoju namjeru
Najgore što možeš napraviti je prije nego što kažeš dečku da ga ostavljaš tu svoju namjeru pričati prijateljima. On bi mogao čuti za to od drugih, a to je stvarno jadno.

* Ne odugovlači
Što više odugovlačiš, prekid će biti sve teži. Inače je u životu bolje problem koji te muči riješiti brzo i učinkovito nego čekati i gurati ga pod tepih. Kad nešto riješiš što te muči, postaješ sve snažnija i sigurnija u sebe.

* Ne govori mu da ga još uvijek voliš
Ne laži ni njemu ni sebi, jer da ga voliš, ne bi ga ostavljala. Time mu samo možeš dati lažnu nadu. Tako se poigravaš nejgovim i svojim osjećajima, a to je stvarno ružno.

* Nemoj provocirati kako bi on ostavio tebe
Ta taktika pali, ali ne dugoročno. Budi fer. Ne otežavaj mu, jer ako te ostavi u trenutku svađe, kasnije će se htjeti pomiriti jer će misliti kako će, ako ti oprosti, sve biti u redu.

*Budi iskrena
Nije dovoljno reći da nije problem u tebi nego u meni. Objasni zbog čega više ne želiš vezu.

Kad si ti ostavljena

- Ne krivi sebe
Nitko ne voli biti odbačen niti ostavljen, no moraš znati da je svatko u životu prošao kroz barem jedno ljubavno razočaranje. Ako te je ostavio, nemoj se okrivljavati i misliti da nisi dobra već to prihvati kao dio života.

+ Ne potiskuj emocije
Nije lako biti snažana kad misliš da si ostavljena i stoga ne potiskuj osjećaje. Isplači se, pojadaj se prijateljicama, piši pjesme, dnevnik u kojem ćeš iskazati sve što te tišti.

- Ne budi očajna
Mnoge cure teško prihvaćaju kraj i dečkima nakon prekida ne daju mira. Zaboravi dosadne SMS-ove, telefonske prekide i moljakanje da se pomirite. Time ćeš samo postići suprotan efekt. Ako te ipak voli, neka on potraži tebe. Zadrži dostojanstvo!

+ Ne tračaj ga
U bijesu cure znaju početi o dečkima s kojim su bile u vezi širiti svakave priče. No, one lako mogu doći do njega. Treba li ti uistinu taj neugodnjak? Pokušaj izbjeći prepričavanja detalja vaše veze i sjećaj se lijepih trenutaka.

*Nije kraj svijeta
Iako ti se može činiti da si zbog prekida najjadnija cura na svijetu, nije tako. Doživjela si jedno ljubavno iskustvo, sa svim manama i vrlinama i sigurno si nešto naučila. Izvuci pouku iz veze i hrabro kreni dalje.

*Nastavi živjeti
Najgore što možeš učiniti je sažalijevati se i povući se u svoja četiri zida. Druži se s frendicama, izlazi van, a ako ti je lakše, za početak izbjegavaj mjesta na koja si išla s njim i ne idi tamo gdje bi ga mogla sresti.

*Ne sraljaj u novu vezu
Možda misliš kako bi najbolja osveta bila da nađeš vrlo brzo novog dečka, no u novu vezu se upuštaj samo ako si spremna za to. Ako ćeš biti s novim dečkom, a mislliti na starog sigurno ti neće biti lijepo. A nije nimalo fer prema njemu...

by:TEEN


Post je objavljen 01.11.2008. u 14:46 sati.