Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Peti broj 'Ispod pločnika'




Objavljen je peti broj slobodarskog dvomjesečnika 'Ispod pločnika', koji u novom broju obrađuje temu militarističkog urbanizma i unosnog posla kontrole i gradnje zidova, ali i zidova koji nisu samo fizički, te druge oblike kontrole i separacije koji uzrokuju društvene podjele.

'Ispod pločnika' je zamišljen kao spoj informativnog glasila i teorijskog priloga slobodarskom/anarhističkom pokretu, a kroz posljednja dva broja povećao je broj stranica tako da sada osim kraćih osvrta i vijesti donosi i duže teorijske i analitičke tekstove.
Novi broj se bavi temom militarističkog urbanizma, odnosno sustavima kontrole i separacije, koji osim što donose još više represije, zapravo predstavljaju i unosan biznis. No, kako zidovi nisu samo fizički, kroz tekst Howarda Zinna «Poštivanje holokausta» 'Ispod pločnika' tematizira zidove koji su izgrađeni kroz poštivanje i reprodukciju određenog sustava, a sve se nadovezuje na tekst «Antinacionalistički nacionalizam» koji donosi kritiku antideutsch pokreta, gotovo nevjerojatnog fenomena u Njemačkoj.
Tu su još prikazi knjiga, reakcija ruskih anarhista na rat na Kavkazu, poziv na solidarnost s anarhistima koji se bore protiv zida u Izraelu/Palestini te još dosta toga...

'Ispod pločnika' je besplatan i financira se samo donacijama pa kad naletite na kutiju na kojoj piše «donacije» ubacite nešto jer će zbog toga nastaviti izlaziti, ali i povećati nakladu.

Ispod pločnika možete pronaći u: ZAGREB :: književni klub Booksa, Martićeva 14d // knjižara Jesenski i Turk, Preradovićeva 5 // knjižara Meandar, Kaptol centar // knjižara Planetopija, Ilica 72 // Superknjižara, Rooseveltov trg 4 // net kulturni klub Mama, Preradovićeva 18 // PULA :: infoshop Mica-Maca, Gajeva 3 // RIJEKA :: infoshop Škatula, Delta 5 // ZADAR :: Z.V.U.K., Zrinsko- Frankopanska 5 // ...i raznim javnim događanjima...
Ukoliko ste u mogućnosti distribuirati 'Ispod pločnika', možete se javiti na e-mail adresu ispodplocnika@net.hr i uredništvo će vam poslati željeni broj primjeraka.






Post je objavljen 20.10.2008. u 23:08 sati.