Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Predstavljanje knjige 'Kako potrošiti svijet - mala škola ratova za resurse'




U ponedjeljak 13. 10. 2008. u 19 sati u net kulturnom klubu 'Mama' (Preradovićeva 18) u Zagrebu biti će predstavljena nova knjiga Dražena Šimleše 'Kako potrošiti svijet - mala škola ratova za resurse' koju je objavila izdavačka kuća Što čitaš?.

Knjigu će predstaviti autor Dražen Šimleša.

Dražen Šimleša u svojoj novoj knjizi 'Kako potrošiti svijet - mala škola ratova za resurse' osebujnim stilom i na duhovit način, a uz vrlo konkretne i opsežne podatke i analize, govori o aktualnim problemima u svijetu pokrivajući teme kao što su ratovi za resurse i kapitalizam, koji je svijet doveo u još jednu krizu kojoj se ne nazire kraj.
I dok moćnici zadovoljno trljaju ruke svaki put kada skoči cijena nafte, siromašni samo postaju siromašniji, a svaki privid sigurnosti koju kapitalizam navodno nudi nestaje kao da nikada nije ni postojao. Svi smo mi žderači planete, a naš je potrošački način života zupčanik koji pokreće sustav i osigurava stalan rast. Međutim, rast ne može postojati zauvijek te nakon njega dolazi nagli pad, koji se nikada nije odrazio na život moćnika, nego na najniže slojeve društva. Oni to zovu ekonomskim krizama, a za nas ostale to je katastrofa na svakodnevnoj razini.
Svijet je u ratovima za resurse, a sukobi na Bliskom istoku, na kavkaskom području, baš kao i traženje novih neprijatelja, pokušaji su osiguravanja toliko željenih energenata koji pokreću sustav. U tom globalnom kaosu, jedini terorizam koji predstavlja stvarnu prijetnju jest onaj kapitalistički.






Post je objavljen 11.10.2008. u 17:00 sati.