Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/napitcicarolije

Marketing

Drugo predavanje: Najpoznatiji čarobni napitci i Najpoznatiji tvorci napitaka

Dobar dan! Danas predavanje će biti malo drukčije, za 1. i 2. godinu. Ovako, ima li prijavljenih za DOD? Ovako pa hajdmo početi:
1.godina:
Ovako s obzirom da vi još neznate sve mi ćemo početi sa najlaganijim svojstvima i napitcima. I samo da znate da je ovaj predmet obavezan! Ne mojte se mene plašiti ja samo ponavljam onima koji me ne slušaju.
Neću im ponavljati ako nebudu slušali i prepislivali zadaće.PA HAJDMO POČETI:
Najpoznatiji napitak u Hogwartsu je Elonoris ili Elonor. On daje energiju za čitav dan. Ako se Elonor krivo izradi mogu se dogoditi i neke nepogode kao:
Besanica
Kihanje
Štucanje
Loša volja
Ja vam nebi dala recept da vam se nešto ne dogodi. Dobro, to ćemo kasnije za 2-3 mjeseca, a možda i kasnije na 2.godini.
Jeste li ikada pili Red Bull, kojeg vi NE SMIJETE PITI, u bezjačkom svijetu? Samo da znate da vam to ništa nije samo sok i radenska, pa da se nebi vi napili.
Red Bull daje ti krilllaaaa, ali prvo trebas na metloboj odnosno letenje. A to je popularno kod bezjaka, ali tu je još jedan popularniji od svih, zove se Gorwarts Edge. To je mali napitak od 3 kapiljice što se promiješa sa vodom i pretvarate se u ono što zamislite (npr.vještica, i bum!) i 1 ili 2 sata ste vještica ili to što ste zamislili, ali vi možete sve kad ste netko drugi (pričati, jesti, itd.).I to je sve!
D.Z.- napišite koji vam je napitak bolji a koji ne ako ne napišete nema veze, vi ste prvi put!

2.godina:
Dakle sve smo složili a ja ću vam pokazati ta 3 najpoznatija tvorca čarobnih napitaka. Ali prvo da znate da su svi napitci jednaki i da su svi tvorci napitaka jednaki samo neki napitci ne djeluju isto, a samo da vam kažem iako to ne znam kad će biti, vi će te raditi svoj prvi napitak koji ide prvo u knjižncu pa u knjižničarsku galeriju Škole Hogwarts.
Dakle a sada ti tvorci:
a) Tarancillia Olkeris Griff
b) Marcus Donerstag
c) Mary-Anne Judgas
Njih zapamtite i napisati ću vam kakve su napitke stvorili:
a) Tarancillia Olkeris Griff- Michas quest ( Michas je stari bijeli čarobnjak)
b) Marcus Gorwarts Donerstag- Gorwarts Edge
c) Mary-Anne Judgas Kelken-Elonor
To morate zapamtiti, a prva godina ima malo više redova predavanja, ali mi smo se malo upoznavali i šalili i naučili 2 napitka i posljedice, a kao bi oni ovo vaše je malo teže, ali vi ste sada 2. godina.
Pa onda nema veze, jeli tako?
A sada vaša domaća zadaća:
Dopuni!
a) Tarancillia _____ Griff- Michas quest ( Michas je stari bijeli čarobnjak)
b) Marcus Gorwarts _____- Gorwarts Edge
c) Mary-Anne ______ Kelken-_______

Pa doviđenja i prvoj i drugoj godini, drugi put se vidimo, ajde doviđenja!



Post je objavljen 30.09.2008. u 14:03 sati.