Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakgodokrenesuvjeksinaistom

Marketing

Najbolji komadi s nogometnih terena


Ronaldo, Fabregas, Torres, Villa i Ramos najveće su mlade face Europskog nogometnog prvenstva. Evo tko su ti dečki uistinu

Nogometna groznica zahvatila je tvoju škvadru, pa i tebe, naravno. Neke cure tekme pozorno prate jer vole igru i akciju, druge pak zbog zgodnih komada. Pogledaj koji su naj dečki stranih repki, jer smo domaće zgodne nogometaše već dobro proučili...

Cristiano Ronaldo
info
Pravo ime: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Datum rođenja: 5. veljače 1985.
Mjesto rođenja: Funchal, Madeira, Portugal
Visina: 184 cm
Klub: Manchester United
Broj dresa: 7
Reprezentacija: Portugal

Cristiano Ronaldo rođen je u Funchalu, Madeira, u Portugalu. Ime njegove majke je Maria Dolores dos Santos Aveiro, a oca Jose Dinis Aveiro. Odrastao je s bratom Hugom i dvije sestre, Elmom i Katiom. Njegovo drugo ime - Ronaldo - vrlo je rijetko u Portugalu, a dobio ga je prema bivšem predsjedniku SAD-a Ronaldu Reaganu. Naime, Cristianov otac bio je veliki Reaganov štovatelj. Cristiano je počeo napucavati loptu s tri godine, a kad je krenuo u osnovnu školu, bila je očita njegova ljubav prema nogometu. Kao dječak je navijao za SL Benficu, iako je kasnije zaigrao za gradskog rivala Sporting.

Uspon
Godine 2003. zapazio ga je Sir Alex Ferguson te ga je odlučio dovesti u Manchester United. Cristiano je potpisao za United uz odštetu Sportingu od 12,24 milijuna funti. Preferira igrati malo slobodniju rolu, a suigrači su ga optuživali da je sebičan. Ronaldo je imao problema sa svojim temperamentom na utakmicama. U utakmici protiv Manchester Cityja dobio je i jednu utakmicu kazne u Ligi prvaka jer je navijačima Benfice pokazao srednji prst. Na prijateljskoj utakmici za Portugal protiv Luksemburga uhvatio je Jeffa Strassera za vrat nakon što je ovaj oštro startao na njega. Do prosinca 2006. Ronaldo je postao jedan od najvažnijih igrača Uniteda zabivši 6 golova u 3 ligaške utakmice te je svoj učinak do tada zaokružio na 12 golova.

Cake o Ronaldu
* Svako malo kruže glasine da odlazi iz Uniteda. No, Ronaldo je sve te navode odbacio započevši u ožujku 2007. pregovore s Unitedom o novom ugovoru. 13. travnja 2007. potpisao je novi petogodišnji ugovor kojim je postao najplaćeniji igrač u povijesti Uniteda. On, naime, trenutno zarađuje 120.000 funti tjedno.

* Često ga opužuju za razuzdan život, orgijanje s prostitutkama, pa čak i nasilništvo. 2005. je optužen za seksualni napad. Ronaldo je porekao sve optužbe, a sud je zbog nedostatka dokaza odbacio sve optužbe.

* Ronaldo se bavi humanitarnim radom. Posjetio je 11-godišnjeg dječaka koji je preživio indonezijski tsunami te njega i njegova oca pozvao da u lipnju 2005. prisustvuju kvalifikacijskom susretu za SP 2006 i podmirio sve troškove njihova putovanja. Kasnije su se svi igrači udružili i kupili im kuću u Indoneziji.

* Cristiano je u svom rodnom gradu Funchalu u veljači 2006. otvorio modni dućan CR7 koji vode njegove sestre.

Fernando Torres
Pravo ime: Fernando José Torres Sanz
Datum rođenja: 20. ožujka 1984.
Mjesto rođenja: Madrid, Španjolska
Visina: 186 cm
Klub: Liverpool
Fernando Torres rođen je 20. ožujka 1984. godine u Madridu, kao treće dijete roditelja Flori i Josea. Mali Fernando bio je puno mirniji od svojih starijih brata i sestre, no imao je zanimljiv hobi - bacanje stvari kroz prozor. Tri je godine igrao dvoranski nogomet za lokalnu predškolsku momčad i njegov san o tome da jednog dana postane profesionalni nogometaš postajao je svakog dana sve veći. Sa 15 godina potpisao je prvi ugovor s Atleticom.

Uspon
Kao šesnaestogodišnjak sezonu je počeo u juniorskoj momčadi, a završio kao prvotimac. Sljedeću sezonu počeo je u seniorskoj momčadi Atletica, a već nekoliko tjedana prije kraja sezone osigurali su ulazak u društvo najboljih. U prvoj sezoni u prvoligaškom društvu postigao je 13 golova, a odlično je odigrao cijelu sezonu, posebno domaće utakmice protiv Barcelone i Deportiva. Sa 19 godina debitirao je i u španjolskoj reprezentaciji, a sa 20 je nastupio na Europskom prvenstvu. Nakon što je nekoliko godina odbijao pozive velikih europskih klubova nadajući se da će sa svojim Atleticom ipak uspjeti osvojiti neki trofej ili se barem probiti do Lige prvaka, u ljeto 2007. ipak je stigao poziv koji nije mogao odbiti - poziv s Anfielda. Fernando je uvijek u razgovorima isticao kako ga fascinira atmosfera koju stvaraju navijači Liverpoola i poziv iz tog kluba bio je prilika koju nije mogao propustiti.

Cake o Torresu

* Španjolski izbornik Luis Aragones rekao je za njega jednom prilikom kako nikada u karijeri nije postigao dva jednaka gola.
* S uspjesima i dobrim igrama neizostavno dolaze i popularnost i slava, s kojom se Fernando odlično nosi. "Potpisivanje autograma nakon treninga meni je sasvim normalna stvar, neka moralna obaveza prema navijačima. To što sam važan navijačima veliko mi je zadovoljstvo, pitanje ponosa", rekao je.

Cesc Fabregas
info
Pravo ime: Francesco "Cesc" Fabregas Soler
Datum rođenja: 4. svibnja 1987.
Mjesto rođenja: Arenys de Mar, Španjolska

Trenutno igra kao vezni igrač u Arsenalu i španjolskoj nogometnoj reprezentaciji. Fabregas je počeo svoju karijeru u FC Barcelona B, za koju je igrao sve dok sredinom 2003. nije potpisao za Arsenal s kojim ga ugovor veže da 2014.
Prije nego što se pridružio Arsenalu, Fabregas se probio u Barceloninu B ekipu te zaradio pozivnicu u Španjolsku U-17 reprezentaciju. Nastupio je na FIFA U-17 svjetskom prvenstvu gdje je osvojio Adidasovu zlatnu kopačku (najbolji strijelac) i Adidasovu zlatnu loptu (najbolji igrač).

Uspon
Za Arsenal je debitirao 23. listopada 2003. u liga-kupu gdje su remizirali protiv Rotherham Uniteda, čime postaje najmlađi Arsenalov prvotimac u povijesti kluba, sa 16 godina. Također je postao najmlađi strijelac u povijesti Arsenala golom protiv Wolvesa u pobijedi 5:1, također u liga-kupu. Pomogao je Arsenalu u sezoni 2006/07. da prođe kvalifikacije za ligu prvaka zabivši dva od tri gola protiv zagrebačkog Dinama 8. kolovoza 2006.

Cake
* Fabregasovi nastupi su izazvali veliko divljenje u Španjolskoj te ga je Real Madrid htio kupiti, no Fabregas je potpisao novi ugovor za Arsenal do 2014.
* 9. veljače 2007. osvaja nagradu najboljeg igrača Premiershipa u siječnju. Iste je sezone bio nominiran za PFA igrača godine i PFA mladog igrača godine.
* Cesc je bio nominiran za Gillette najboljeg mladog igrača svjetskog prvenstva. Također je svrstan u UEFA ekipu 2006.

Sergio Ramos
Reprezentativac Španjolske nogomet je počeo igrati u Sevilli, kao desni bek, no ubrzo je postao stoper. Nakon dvije sezone igranja otišao je u madridski Real za 27 milijuna eura. Za Real Madrid zabio je gotovo 20 golova, što je mnogo za obrambenog igrača. Stotu utakmicu u Realovu dresu odigrao je protiv Deportiva. Svoju prvu reprezentativnu utakmicu odigrao je protiv Srbije i Crne Gore u Beogradu te je otada nezamjenjiv igrač u obrani Španjolske. On je najmlađi igrač koji je nastupao za reprezentaciju i jedan je od najgrubljih nogometaša današnjice.

David Villa
On je igrač španjolske reprezentacije i igra za Valenciju.
David Villa trenutno je jedan od najboljih napadača svijeta, a vrijedi 28 milijuna eura. Ove sezone zabio je 11 golova u La Primeri, dodavši još 11 u ostalim natjecanjima. U posljednje tri godine Villa je zabio sjajnih 67 golova u 130 utakmica. U posljednje se vrijeme mnogo piše o njegovu prelasku u Real Madrid.

..teen..

Post je objavljen 07.09.2008. u 11:41 sati.