Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakgodokrenesuvjeksinaistom

Marketing

..pravlnik sms ljubavi..

Bez obzira na to pokušavaš li slatkim porukicama upecati svog ljetnog komada ili dečka iz kvarta, koji ti se sviđa već mjesecima, dobro se držati nekih pravila SMS upucavanja

Nove tehnologije donijele su i nove načine upucavanja. Budući da sa svojim simpatijama i dečkima uglavnom komuniciraš SMS-om, sastavili smo pravilnik koji svakako moraš imati na umu da bi se cijela priča razvijala u tvoju korist. Najprije trebaš otkriti je li on uopće zagrijan za tebe i ima li ga smisla pecati slatkim SMS-ovima. Ako ga uopće ne zanimaš, postoji mogućnost da tvoje porukice pokaže ostaloj škvadri koja se čitajući ih može samo dobro zabaviti. Zato budi oprezna u onome što pišeš, jer trag ipak ostaje pohranjen u mobitelu.

Otkrij sviđa li ti se
Imaš njegov broj, ali još uvijek nisi sigurna sviđaš li mu se? Evo nekih primjera po kojima možeš otkriti je li hladan kao led ili mu se potajno sviđaš!
HLADAN: U tvom društvu šuti kao riba, zijeva, ne sluša te i traži da ponoviš što si zadnje rekla, gleda druge cure, ne zanima ga tvoj broj mobitela.
ZAGRIJAN: Priča s tobom, smije se, ne zijeva, gleda te, pita te izravno može li dobiti tvoj broj mobitela i poslati ti poruku za laku noć!

SMS-anje za sramežljive
Često spuštaš pogled, dlanovi ti se znoje, obrazi crvene, glas podrhtava i sve ti se to događa kad je dečko tvojih snova u blizini. Ti si sramežljiv tip cure i, ako se ne želiš više crvenjeti ili sjediti na šutljivim kavama s potencijalnim dečkom, baci se na SMS-anje! Tako ćeš lakše iskazati svoje misli i osjećaje. Dečki su također sramežljivi i boje se otvoreno priznati svoje osjećaje pa uz pomoć poruka možeš saznati puno više o njemu. Vidjet ćeš da nisi samo ti sramežljiva, već i on, iako ti se činilo da dečki mogu o svemu pričati i sve ti reći. Možeš mu porukama iskazati svoje simpatije tako što će one biti nenapadne, jer dečki to ne vole, kao ni djevojke.

SMS-anje za samouvjerene
Ako si djevojka s više samopouzdanja, kroz poruke možeš biti izravna i pitati dečka sviđaš li mu se i pozvati ga van! Imaš simpatiju i obnovljen račun na mobitelu, no nedostaje ti njegov broj! Možeš ga saznati preko prijateljice, svoje ili njegove, prijatelja svoga ili njegovog, ili zašto ne bi pitala njega! Imati puno samopouzdanja sasvim je OK i takvim je curama u životu puno lakše nego onim povučenim ili sramežljivim, ali moraš ipak znati granice. Nemoj biti preotvorena i preizazovna, mnoge dečke to može odbiti. Svoj stav i pozu pokaži kad se malo razvije ljubavna priča, nikako dok još niste niti popili prvi sok ili otišli na prvi čvenk.

Pravila SMS osvajanja
Kada skužiš da bi među vama moglo nečega biti i da imaš šanse, kreni sa SMS-anjem! Važno je samo da imaš samopouzdanja i da budeš svoja - originalna! Ako ti negdje zapne, posluži se ovim malim vodičem.

1. BUDI JEDNOSTAVNA
Pošalji mu neku jednostavnu poruku u obliku jednostavne rečenice: Bok! Kako si? Ili prvu rečenicu koja ti padne na pamet. Neka je sve prirodno i spontano. Takvim pristupom ostavljaš dojam otvorene osobe. Ako i dalje ne znaš što napisati, pošalji mu znakovnu ili slikovnu poruku.

2. OPREMI SE
Najbolje ćeš svojoj simpatiji dati do znanja da ti se sviđa ako saznaš ponešto o njemu. Na primjer da je jučer pobijedila njegova košarkaška ekipa ili da mu je rođendan ili koja mu je najdraža grupa i pozvati ga na koncert! No, nemoj pretjerivati, nije ugodno kada te netko preko poruka ispituje o osobnim stvarima.

3. UPOZNAJ GA
Najbolji način je da kroz SMS komuniciranje sama doznaš sve o njemu. Postavljaj mu pitanja. Dečki vole kada se zanimaš za njih, njihove hobije, prijatelje... Možeš ga pitati što voli slušati (naravno, praveći se da to već nisi saznala od njegove sestre), jesti, koji sport voli, gdje izlazi... Na taj način ćete se bolje upoznati, ali ne unedogled!

4. HUMOR
Pošalji mu neku fora poruku ili vic. Vidjet će da si vedra i spremna za šalu. To ti može biti dobra isprika da mu pošalješ SMS svaki put kad dobiješ neku novu smiješnu poruku.

5. SAMOUVJERENA
To ne znači da mu šalješ poruke s podacima o sebi jer ćeš ispasti umišljena, već samo pokaži kako si svjesna sebe i da o sebi misliš najbolje. Pokaži da si super cura kojoj je svejedno je li on najpopularniji, najzgodniji, najjači ili najpametniji u školi jer tebi nije neugodno njemu poslati poruku! Ne moraš biti manekenka, najpopularnija cura u školi ili najljepša, samo moraš vjerovati u sebe.

6. IZRAVNA
Većina dečki, pa i oni najpopularniji u školi, ne shvaćaju tajne signale ili dvosmislene poruke i nisu ni svjesni tvog obožavanja, zato budi izravna! Dečki vole izravnost jer onda znaju na čemu su. Oni ne razgovaraju danima, niti analiziraju svaku poruku, kao što to cure čine. Ako si sumnjičava, zapamti: njegov ego bit će zauvijek ojačan zato što je neki komad - odnosno ti - učinio prvi korak. Budi suvremena djevojka i pozovi ga van!

Ne zaboravi!
• Prve poruke neka ne budu preizazovne: tako ćeš poslati krive signale, posebno ako o dečku koji ti se sviđa ne znaš mnogo i ako se ne poznajete. Najbolje je početi s nečim jednostavnim i kratkim. Za početak izbjegavaj duge pjesničke SMS-ove koji mogu djelovati patetično i smiješno.
• Nakon što napraviš taj veliki čin slanja prve poruke, pokušaj ostati što mirnija. Znamo da ti se minute mogu činiti kao dani, ali moraš biti strpljiva. Kad ti odgovori, možeš i ti njega pustiti da se malo “paca” nemoj odmah odgovoriti kako ne bi ispalo da si samo čekala njegov mig.
• Neka SMS upoznavanje ne potraje predugo. Vidi kako se stvar razvija i prosudi prema njegovim odgovorima. Ako skužiš da je zagrijan, možeš i ti prva predložiti sastanak uživo.
• Ako ti ne odgovori u roku dva, tri dana, zaboravi cijelu priču. Nikako mu nemoj ponovno slati poruke kao neka očajnica. Jednostavno kreni dalje i njega zaboravi. Jednostavno ne može biti toliko zauzet i u gužvi da ti, ako ga zanimaš, kratko ne odgovori.
• Pazi na pravopis i urednost. I to šalje neku sliku o tebi. Piši bez pravopisnih pogrešaka, budi kratka i jezgrovita.
• Ne šalji poruke kasno u noć. Sve dok niste pravi cura i dečko i dok niste u malo ozbiljnijoj vezi, stvarno nije fora da mu poruke šalješ u tri sata u noći! To može doživjeti kao provokaciju, a tebe kao napasnicu...
• U početku upucavanja izbjegavaj mu slati SMS-ove u kojima ćeš mu pokazati kako već znaš apsolutno sve o njemu. To također može imati suprotni učinak. Mislit će da si neka psiho cura koja ga slijedi i uhodi.

Hitna pomoć u slučaju DA
... napišeš nešto s čim se on ne slaže ili ga uvrijedi
Što učiniti: uvijek se možeš izvući na to da ga samo testiraš
... pošalješ dvosmislene poruke i nisi sigurna kako će ih protumačiti
Što učiniti: najbolje je da sve okreneš na šalu
... si napisala nešto što je njemu čudno Što učiniti: možeš izmisliti da ti je sestra našla mobitel i umjesto tebe poslala poruku
... ne odgovori odmah na poruke
Što učiniti: nemoj se zabrinjavati jer možda nije u blizini mobitela, u školi ili je nedostupan. Strpi se, sigurno će ti SMS-ati!
... i dalje ne odgovara
Što učiniti: on je sigurno ili toliko sramežljiv ili je tip dečka koji ne voli tipkati po mobitelu
... si saznala (od prijateljice) da je primio poruke, a prošlo je već i nekoliko dana, on i dalje ne odgovara
Što učiniti: najbolje je da ne trošiš vrijeme čekajući da se on udostoji poslati ti poruku - takav tip nije zaslužio super curu!



..teen..

Post je objavljen 07.09.2008. u 11:39 sati.