Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakgodokrenesuvjeksinaistom

Marketing

..što moraš napraviti prije 17-te..

1. Nauči engleski
Da! Upravo to! Vjerojatno i sama znaš da si u današnje vrijeme bez znanja stranih jezika u lošoj poziciji u svijetu! Potrudi se da naučiš barem engleski jezik dovoljno dobro da se možeš služiti njime u svakoj situaciji. Iako ti možda jezici ne idu najbolje, potrudi se! Važno je da to učiniš dok si još mlada jer upravo sada najlakše učiš, a jednog dana će ti koristiti.

2. Zaljubi se u celebrityja
Nije nikakva sramota maštati o slatkom glumcu ili pjevaču! To je jedna od onih stvari koje odrastanje čine zabavnim! Napiši mu i fan pismo! U posebnu bilježnicu zalijepi sve članke koje nađeš o njemu, napravi pravu malu zbirku koja će sadržavati baš sve o tvom idolu!

3. Otiđi na kampiranje
Ludo je zabavno prespavati u šatoru, makar s frendicom u vlastitu dvorištu! Zvjezdano nebo, zvuk zrikavaca, kakao i vreće za spavanje. Nema bolje stvari od toga!

4. Obuj visoke pete
Iako ti se možda ne čini zabavno i bolje se osjećaš u tenama, probaj! Nabavi barem jedan par fensi cipela s visokom potpeticom i obuci ih koji put. Osim što super izgledaju, važno je naučiti hodati na petama jer nikad ne znaš kad ćeš se naći u prilici za koju ćeš ih morati obuti. Možeš vježbati i po kući!

5. Probuši uši
Svaku curu lijepe naušnice čine ljepšom i ženstvenijom. Ne oklijevaj, probuši uši! Postupak nije bolan i gotovo je za sekundu, a sve naušnice od zlata i srebra su baš one koje zahtijevaju probušene uši. Stisni zube i učini to!

6. Isprobaj noćno kupanje
Nema bolje stvari nego za vruće ljetne večeri skočiti u toplo more, direktno iz diska! Skupi ekipu i odaberi plažu koju poznajete, gdje nema ježeva i sličnih morskih zamki i uživajte. Zabava je zajamčena!

7. Napiši anonimno ljubavno pismo
O da, baš to! Sviđa ti se glavni frajer u školi za kojim luduju sve cure, a on nikoga ne ferma jer je totalno umišljen? Nema veze, zabavi se i napiši mu anonimno pismo, dakle bez potpisa! Ako si u prilici, promatraj iz prikrajka izraz njegova lica dok ga čita. Ako ništa drugo, dobro ćeš se nasmijati, a možda ga i uspiješ zaintrigirati.

8. Nabavi kućnog ljubimca
Bilo kakvog! To može biti i zlatna ribica ako ti starci baš nikako ne dopuštaju mačku ili psa! Osim što životinje unose dašak zabave i u najdosadniju kuću, to je super prilika da se naučiš brinuti o nekom drugom živom biću!

9. Rasplači se zbog romantičnog filma
Sve cure to rade, pa možeš i ti! Srcedrapateljske priče idealne su za žensku video večer s frendicama. Ispecite kokice, naoružajte se maramicama i romantičnim filmovima.

10. Napravi ludu frizuru
Frizura koju si nosila cijelu osnovnu vjerojatno ti super stoji, ali ti si moderna cura, vrijeme je za promjenu! Odreži šiške, osvježi boju pramenovima... pronađi idealnu zurku za sebe!

11. Organiziraj pidžama party
Pozovi frendice k sebi, slušajte mjuzu, gledajte najdraže filmove, ispecite palačinke... a onda vodite duge noćne razgovore! Ti razgovori su najbolji i najzabavniji!

12. Otiđi na pjena party
Da, curo! Jednom moraš i to! Možda ti se ne čini cool biti sva zalijepljena od sapunice, ali hej – na pjena party moraš otići barem jednom! Super ćeš se provesti, a osim toga, uslikat ćeš precool fotke! Okupi ekipu i krenite!

13. Napravi fotomontažu sebe i svog idola
Totalno je fora, a nije ni teško! To možeš učiniti u photoshopu: ako nisi vješta, poslužit će i najobičniji Paint! Ili pak škare u ruke i izreži svoju i njegovu sliku i spoji ih! Rezlutat će biti totalno cool!

14. Isprobaj henna tetovaže
Tetovaže kanom su super stvar za ljeto! Brzo se isperu i ne ostavljaju trag, a opet ćeš nekoliko dana biti najveća faca s tetovažom koja izgleda kao prava pravcata! Ako razmišljaš o pravoj tetovaži, henna tetovaže su odličan test da vidiš kako ti to pristaje! Osim toga, nisu ni skupe!

15. Piši dnevnik
Super je pisati dnevnik! Nabavi lijepu bilježnicu tvrdih korica koje možeš i sama oslikati i počni pisati! Osim što tako razvijaš svoju kreativnost, lijepo je kad nekoliko godina kasnije možeš čitati što si sve radila u teen godinama. Mnogo toga ćeš zaboraviti, a i dobro se nasmijati svojim događajima iz prošlosti!

16. Napravi fotosession
Organiziraj manekenski foto session s frendicama. Našminkajte se, obucite u cool odjeću i fotografirajte se kao da ste prave manekenke! Kod kuće naravno! Fotke će biti super, a i imat ćeš lijek za dane kad se ne osjećaš previše bajno – baciš pogled na fotke i shvatiš da si prava ljepotica! To uvijek pomaže!

17. Zavoli sebe
Aha, upravo to! Zaboravi na komplekse i uvjeri sebe da si zgodna, pametna, simpatična i poželjna – jer na kraju, to doista i jesi! Cool cure nemaju vremena za crne misli, a ti si jedna od njih!

18. Saznaj sve o kontracepciji
Bez tabua o seksualnosti! Ne živimo u 15. stoljeću!
Pročitaj sve o intimnim odnosima i kontracepciji i bez beda freajeru reci da ništa od seksa bez kontracepcije. I zapamti, to nije samo tvoj problem, već zajednički. I ne želiš li strahovati od trudnoće, uvijek misli na zaštitu!

19. Savršeno oblikuj obrve
Čupave obrve nisu nimalo privlačne, bez obzira na to koje je godišnje doba. Kad prvi put čupaš obrve, dobivaš oblik koji ćeš kasnije samo održavati. Ako pogriješiš, zaglibit ćeš s neželjenim obrvama cijelu vječnost. Priušti si odlazak u kozmetički salon gdje će ti stručna osoba prvi put oblikovati obrve. Gledaj kako to radi, da poslije sama možeš ponoviti kod kuće.

20. Pobijedi strah
Zašto? Jer će ti porasti samopouzdanje i osjećat ćeš se sposobnom za sve! Kako? Odaberi nešto čega se bojiš, ali što zbija želiš napraviti - na primjer javi se na audiciju za neku školsku predstavu - i kreni. Pokušaj prepoznati što se krije u podlozi tvog straha. Obično je to ono što će drugi misliti. Zaboravi na njih i misli na sebe!

...teen..

Post je objavljen 07.09.2008. u 11:36 sati.