Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakgodokrenesuvjeksinaistom

Marketing

...10 najboljih uleta..

Ulet 1.: u razredu
Nisi ga vidjela dva mjeseca i sad kad si se vratila u školu, skužila si da je idealan za tebe. Lijep ti je, zgodan, sladak, ali kako frendu iz razreda pokazati da ti se sviđa? Vrlo jednostavno: sjedni u klupu ispred njega, upiši se na aktivnost na koju i on ide, pozovi ga k sebi na učenje. Slobodno popričaj s njim o ljubavnim temama i promatraj kako diše. Kako se već poznajete, faza upoznavanja je nepotrebna i možeš biti konkretna. Ako ne pokaže zanimanje za tebe, pokušaj se ponašati kao prije te i dalje budi s njim frendica.
Plus: to što ga već poznaješ.
Minus: ako nije zagrijan za tebe, bit će ti se teško ponašati kao da se ništa nije dogodilo.

Ulet 2: na školskom hodniku
Sviđa ti se mali iz susjednog razreda. Viđaš ga na odmoru i ispred škole i jednostavno ne odvajaš oči od njega. Tako ste blizu, a tako daleko... Koliko će biti uspješan ulet na školskom hodniku ovisi ponajprije o tome koliko je on popularan. Jer ako je okružen svojom škvadrom ili obožavateljicama, tebi će se sa strane biti teško probiti. Najbolje je da kao saveznika nađeš nekoga iz njegova kruga. Važno je da upoznavanje prođe diskretno, potom se baci na osvajanje. Kreneš li preko posrednika ili ako zatražiš broj njegova mobitela pa ga nazoveš ili mu pošalješ SMS, može biti jako teško. On se može početi praviti važan pa bi uskoro cijela škola mogla saznati za tvoju simpatiju. Stoga, na školskom hodniku zavodi oprezno i korake poduzimaj tek kad si sigurna da imaš šanse.
Plus: meta ti je pri ruci.
Minus: cijela bi škola mogla saznati za tvoju zaljubljenost.

Ulet 3: u disku
Već pet-šest subota za redom viđaš tog prezgodnog dečka u mjesnom disku i ne možeš ga izbaciti iz misli. Pod reflektorima i uz ritmove nove Rihannine pjesme on ti se čini poput Apolona. Ali nisi sigurna primjećuje li on tebe. Disko je zasigurno najbolje mjesto za ljubavne ulete. Uz glazbu, malo cuge i zavodljiv ples najlakše je prići meti i pokušati osvojiti svoj ljubavni teritorij. Samo odluči! Već sljedeće subote može biti tvoj. Odjeni zavodljivu, ali ne preizazovnu odjeću, diskretno se našminkaj i s frendicama okupiraj plesni podij. Kad on dođe, približi mu se, kao slučajno ga dotakni i čekaj rekaciju. Ako je zagrizao mamac, neće biti ravnodušan.
Plus: nesputanost.
Minus: što ako se sljedeće subote ne pojavi u disku?

Ulet 4: na sportskom igralištu
Nije iz tvoje škole, ali je iz tvog naselja. Viđaš ga predvečer kako s ekipom igra košarku i totalno te oborio s nogu. Znaš gdje otprilike stanuje, tko su mu starci i sestre, no ipak je za tebe enigma... E, pa, riješi svoju zagonetku. Sazovi frendice iz kvarta i ispitaj ih sve o njemu. Kad sve saznaš, smisli daljnju strategiju. Za početak možeš postati navijačica na njegovim mini-tekmama. Kad on postigne koš, zazviždi, glasno zaplješći ili mu na neki drugi način daj podršku. Pričekaj kraj tekme pa vidi hoće li doći do tebe i tvojih cura i početi razgovor. Ako priđe, ulet je uspio!
Plus: domaći teren.
Minus: da te zbog kvartovske spike uopće ne primijeti.

Ulet 5: u mjesnom kafiću
Redovito dolazi u kafić u kojem s curama nakon škole piješ kavu ili čak ondje radi kao konobar. Sve ti se na njemu sviđa i kad si ondje, ne vidiš ni frendice niti kavu već samo njega. Iako ste postali dobri poznanici, nije ti lako ocijeniti je li on s tobom ljubazan samo reda radi ili tu ima nešto više... Najbolje je da to saznaš tako što dan ili dva nećeš dolaziti u taj kafić. Ako se kod tvojih frendica raspitivao o tebi, zabrinuo se što te nema ili čak tražio tvoj broj telefona, ljubavna bi igra mogla početi.
Plus: znaš gdje ćeš ga sresti.
Minus: da je s tobom ljubazan samo zato što je pristojan.

Ulet 6: u kinu
Obožavaš filmove i kad god u kino stigne novi hit, ti si na premijeri. Ondje si zapazila dečka koji, čini ti se, kao i ti dijeli strast prema filmovima. Noćima vas zamišljaš kako sjedite u ljubavnom sjedalu, dijelite kokice i kolu i gledate omiljene filmske junake. Ali, kako to ostvariti? Vidiš ga tek 10-ak minuta prije kina, i to je to. U mraku ga ne možeš pecati, a kad film završi, svatko ode na svoju stranu. U ovom slučaju ne preostaje ti ništa drugo nego biti izravna i konkretna. Prije filma mu priđi i započni razgovor. Cool je to što imate zajednički interes pa vam za početak tema neće nedostajati. Ako ti nakon uvodnog razgovora predloži da sjednete jedno pored drugoga, sasvim je jasno da se isplatilo riskirati.
Plus: imate zajednički interes.
Minus: da ne dođe na projekciju na koju ti ideš.

Ulet 7: na tulumu
Tvoja ekipa organizirala je tulum i stigao je tip o kojem svi pričaju. Pala si na njega kao zrela kruška sa stabla i ostala bez riječi. Totalno te očarao, zaljubila si se preko ušiju, no kako na takvoj zabavi osvojiti dečka iz snova? Zafrkancijom! Sve ostalo moglo bi biti patetično, rizično ili smiješno. Okreni stvar na zafrkanciju, preuzmi ulogu domaćice pa ga ponudi nekom cugom, klopom ili samo pitaj je li sve o.k. Ako tulum nije prevelik, možeš organizirati i igru istine. Baš kao u američkim teen filmovima, to može biti dobar put do saznavanja bitnih činjenica o dečku kojeg želiš osvojiti.
Plus: možeš iskušati razne metode.
Minus: može brzo ispariti s tuluma i otići negdje drugdje.

Ulet 8: u školi stranih jezika
Preko volje i na nagovor staraca upisala si se na jesenski tečaj engleskog, no ubrzo se tvoja mora pretvorila u super stvar. Na tečaju si snimila slatkog dečka iz drugog mjesta ili naselja koji ti je osvojio srce. Zgodan je, fora, a k tome odlično govori engleski pa tako i ti imaš motiv za usavršavanje svog znanja. Kako ga srećeš barem dva puta tjedno, imaš ga priliku upoznati dok čekate početak nastave i u pauzama. Osim toga, sigurno je riječ o malim grupama i svi se družite, što ti još više olakšava posao. Poslije nastave pozovi ga na piće ili traži da ti pojasni neku lekciju koju nisi skužila. I njemu i tebi ubrzo bi sve moglo postati jasno.
Plus: srećete se na istom mjestu.
Minus: možda ima curu o kojoj pred grupom s tečaja ne priča.

Ulet 9: na koncertu
Nakon mjeseci skupljanja love i nagovaranja staraca za dozvolu, došla si na koncert svoje omiljene grupe i ondje srela dečka kojeg želiš uza se. Želiš se s njim poljubiti odmah, baš na koncertu, i to na tvoju omiljenu pjesmu dok sva škvadra drži upaljene svijeće. Koja romantika! Ako si spremna na brzo zavođenje i akciju, ne preostaje ti nego reagirati odmah i trenutačno. Kako? Stani pokraj njega i počni razgovor. Krene li dobro, primi ga za ruku i pričekaj
da vidiš koliko će biti snažan njegov stisak. Sve ostalo događat će se spontano.
Plus: uzavrela atmosfera.
Minus: može se lako izgubiti u gužvi.

Ulet 10: na plaži
Vidjela si ga plaži mjestašca u kojem ljetuješ sa starcima. Stil kojim pliva, mišići i preplanuli ten za tebe su bili pravi mamac. Već ga vidiš kao svoju prvu (ili drugu) ljetnu ljubav, samo kako ga uhvatiti u svoju mrežu? Za početak tako da ležerno i bez srama svoj ručnik staviš pokraj njegovog, odjeneš svoj omiljeni bikini i zauzmeš najbolju pozu. Kad se pojavi pokraj tebe, s frendicom započni s njim razgovor, pozovi ga na partiju picigina i navečer na slatkač... Sigurno neće propustiti priliku da ti usput dobaci kako mu se sviđaš.
Plus: plaža je idealno mjesto za pronalazak ljetnih ljubavi.
Minus: možda ostaje samo nekoliko dana pa se ljubav ne stigne realizirati.

..teen..

Post je objavljen 07.09.2008. u 11:31 sati.