Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakgodokrenesuvjeksinaistom

Marketing

Pussycat doll

Image and video hosting by TinyPic
poznate kao - PCD

porijeklo - Los Angeles, California, United States

tip - Pop, dance-pop, hip hop, R&B

aktivne od - 1995–present

Label - A&M, Interscope

uz pomoc - Eden's Crush, Black Eyed Peas

Website - www.pcdmusic.com

clanovi - Ashley Roberts, Carmit Bachar, Jessica Sutta, Kimberly Wyatt, Melody Thornton, Nicole Scherzinger



The Pussycat Dolls su jedna Americka hip hop, pop, i R&B, plesna i parodijska skupina osnovana od koreografa Robin Antin-a 1995. godine. Sve je pocelo kao plesna grupa bazirana na Los Angelesu.
Grupa je izdala svoj prvi singl 2004, i uspjela da zadobije internacionalni komercijalni uspjeh.

Plesno-glumacka skupina
Iyvori tvrde da Robin Antin pocela istrazivati ideju moderna parodijske glumacke druzine jos 1993 .sa svojom prijateljicom Christinom Applegate.Prvi nastup plesne je bio 1995. godine. Tokom ovog perioda, tizvodili su nastupe razlicitih izvodjaca, sa repertoarom od1950-ih i 1960-ih pop standarda dpk su bile obucene u odjecu kostumiranu za tu posebnu priliku.
Carmen Electra je bila vodja grupe na mnogim njihovim nastupima. Ona je rekla: "IBila sam dio Dolls-ica dvije godine tako sto sam bila na svakom nastupu sa njima... ali novcano, nisam mogla postati dio njihovog stvaralastva... Bila bi to novcana zrtva koju ne bih mogla podnjeti..." U svakom slucaju, ona je djelovala da nastane video spot za pjesmu "Don't Cha". 2003, Electra je formirala slicnu izvodjacku grupu pod nazivom The Bombshell Babies, koja je ukljucivala ex-Dolls-ice Staci Flood i Nadine Ellis.

Paralelno kao Pussycat Dolls kao R&B preformansice, U Aprilu 2005.godine javni show u zivo predstavio je "Pussycat Dolls Lounge" prilagodjen Pure Nightclub u Caesars Palace na Las Vegas Strip. Ovaj show je predstavljao "izvedbe clanica" koji je nastavio kao laprdijski tip show-a u Los Angeles-u 1995. godine. 2006 .godine nastupi su poceli ukljucivati Jamie Preston. "Specijalni gosti " koje su ukljucivali bili su: Eva Longoria (April 2005); Nicolette Sheridan (Februar 2006); Pamela Anderson (April 2006); Denise Richards (Jun 2006); i Tori Spelling (Septembar 2007)poznatiji kao Pussycat Doll nade Chelsea Korka. Victoria Beckham bi rado nastupala sa Pussycat Dolls-icama u skoroj buducnosti. U Februaru 2007, Caesars Palace je otvorila Pussycat Dolls Casino Smjesteno kraj Pussycat Dolls Lounge.
Od 2005-2007 Scherzinger se prepremila za svoj solo album ''Her Name Is Nicole'', za izdavanje u 2008. Od Jula 2007.godine napravila je dva solo singla: "Whatever U Like" i "Baby Love". obasu dobila podrsku, ali "Baby Love" je 14.mjesto iu U.K. i 5.mjesto u Njemackoj.
Jessica Sutta i Ashley Roberts su se decode pojavile i ucestvovale na pjesmama drugih izvodjaca, dok je Melody Thornton takodje pripremala svoj solo album i i realizovala svoj prvi singl oko Februara 2008. godine.

Pussycat Dolls- "PCD"

01. Don't Cha (feat. Busta Rhymes)
02. Beep (feat. Will.I.Am)
03. Wait A Minute (feat. Timbaland)
04. Stickwitu
05. Buttons
06. I Don't Need A Man
07. Hot Stuff (I Want You Back)
08. How Many Times, How Many Lies
09. Bite The Dust
10. Right Now
11. Tainted Love/Where Did Our Love Go
12. Feelin' Good




-------------------------------
---------------------
-----------
-----

Nicole Scherzinger

Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger je rođena 29. 6. 1978. u glavnom gradu Hawai-a, Honolulu-u.
Otac joj je sa Filipina, a majka je Havajsko-ruskog porijekla. Jos dok je bila dijete, otac joj je poginuo.
Odrasla je u Louisville-u (Kentucky) sa majkom, Rosemary, i očuhom, Gary Scheryinger-om. Ima jednu sestru, Ke'alu.
Pohađala je umjetničku školu u Louisville-u i jos kao tinejdžerka glumila sa najpoznatijim glumcima u pozorištu u Louisville.
Upisala je studije glume na Wright State univerzitetu,ali ih je 1999. godine napustila zbog prevelikih obaveza.

Karijera Nicole Scherzinger je pocela jos dok je ona pohadjala srednju skolu. Glumila je u pozoristu i bila prateci vokal mnogim poznatim pjevacima i grupama poput Days of the New (1999.).
1999. je snimila dve pjesme sa Barry Drake's F.O.B. koje su realizovane tek 2001.
2001. godine se takmičila u realiti šou 'The WB' televizije zvanom 'Popstars' u kojem je dobila mjesto u djevojačkoj pop grupi 'Eden's Crush'. Postala je glavni vokal grupe.
2001.godine pjesma 'Get Over Yourself' dostiže br. 1 prodanih singlova i ulazi u prvi deset na Billboard-ovoj Hot 10 listi. Izlaze i mnoge druge pjesme koje dostižu istu popularnost kao i 'Get Over Yourself', ali odlukom njihovog menadžera grupa se raspada.
2003. ona snima pjesmu 'Breakfast in bed' kao soundtrack u filmu '50First Dates'. Iste te godine radi sa Yoshiki Hayashi na projektu 'Violet UK' i pjeva englesku verziju pjesme 'I'll Be Your Love' sa simfonijskim orkestrom iz Tokyo-a.
U maju 2003.god. se pridružila grupi 'Pussycat Dolls'. S tom grupom postiže veliki uspjeh jer skoro sve pjesme s njihovog albuma 'PCD' ( 'Don't Cha', 'Buttons', 'Wait A Minute', 'Stickwitu', 'Beep' ) dostižu na listu Top5 najboljih hitova. Sama je autor jedne pjesme na njihovom albumu ( 'I Don't Need A Man' ). Snimila je i mnoge duete poput pjesme 'Come To Me' sa P. Diddy-em.
Od 2005. god. radi na svom solistickom albumu 'Her Name Is Nicole'.
2007. god. izlazi album koji dobro prolazi i kod publike a i kod kritike. Pjesme 'Whatever You Like' i 'Babylove' dostižu veliki uspjeh.

Nicole Scherzinger- "Her name is Nicole"

01. Super Villain
02. Who's Gonna Love You
03. Power's Out
04. Puakenikeni
05. Happily Never After
06. Baby Love
07. Save Me From Myself
08. Physical
09. Love Like This
10. Just Say Yes
11. When You're Falling
12. Whatever U Like (feat. T.I.)
13. I Miss U
14. March
15. On My Side
16. I Blow


Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 17.08.2008. u 11:42 sati.