Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/happypets

Marketing

BUHE I KLOPOVI

O ČEMu JE POST
ovdje čete naći neka rješenja o buhama u stanu,tepisima,na našim ljubimcima.Biti će i nešto malo o krpeljima.


BUHE

NEo-PITROID
Neo-pitroid je najbolje rješenja za rješavanje buha po stanu posipa se po podu i nakon 2-3 sata se usisa s usisavačem.Postupak se može ponoviti 2-3 puta u 7-10 dana.Kada se stavlja na ljubimca ostavi ga se 1 sat i moramo pripaziti da se ne liže.Onda ga isperemo.Neo-pitroid je inače prašak za mravce i razne kukce ali može se koristit protiv buha.

LIŠĆE ORAHA
Lišce od oraha tjera buhe s tepiha,naravno možda neke i ostanu.Trljati se može i krzno životinj s lišcem oraha,buhe mrze miris oraha,Ili staviti tamo gdje ljubimac spava.


AMPULA FRONTLINE
Ako pas živi u stanu ampula frontile nije baš najbolje rješenje zbog toga buhe iskacu s psa i inklubiraju se pa narastu jakooo.Inaće dobra je ovako ali treba upamtit da ih ne ubija nego samo tjera.
KAKO DJELUJE FRONTLINE OGRLICA
FrontLine djeluje tako da otruje krv životinje,pa se tako otruju buhe,a za životinje je to bezopasno.
FRONTLINE SPREJ
Preporučujem ze štenece sprej od frontlina.





OGRLICE PROTIV BUHA
Postoje bayerove,frontline,exspot,advantix, i mnoge druge.Frontline je bio supper prošlih godina ali buhe su postale otporne na njega ,ali još uvjek može djelovati.Inaće koštaju oko 90 kuna,a postoje i one za 20 ali nevjerujem da će vam to djelovati.Postoji slučaj da neki psi ne podnose ogrlice ali to je rijetko.

BIO-KILL
BIo-kill je koristan sprej za pošpricanje po stanu..i nije opasan za ljude i pse.Prosječna mu je cijena 20,86 kuna.Može se kupiti kako sam ja čula u dm i raznim trgovinama.

BUHE NA ODJEČI
Odjeću možete spariti i riješite se gnjida,i ako se rješite gnjida nečete imati buhe.




MALO O BUHAMA
buhe u parketu ili gdje god da se zavuku mogu inkubirati do 2 godine.Tako postanu veće.One prenose različite bolesti,a ako je pas pojede mogao bi dobiti gliste.Treba spomenuti ako kupujete neki proizvod i ako vam ne djeluje morate znati da buhe postaju imune na razne kemikalije.


KAKO OTKRITI BUHE NA PSU
Buhe je teško otkriti. Malene su, brzo se kreću, a sposobne su i preskociti velike udaljenosti. Nije ih lako vidjeti na psu (jedino ako pas je bijeli i ima kratku dlakunpr.dalmatiner), ali nikada ne žive same. Ako vidite jednu buhu, pretpostavka je da ih ima još puno. Ako ne vidite ni jednu, svejedno ih vjerovatno ima tu negdje.
KAKO OTKRITI BUHE NA MACi
sve ovo gore da su malene, brzo se kreću..Ipak na maci će se lakše vidjeti pogotovo ako je mačka bijela.

ALERGIJE
Postoje alergije na buhe.Njih otkrijemo ako se naš pas stalno češe i javljaju mu se kraste na stražnjem dijelu tijela.



KRPELJI

KOJI PSI/MACE IH NAJVIŠE DOBIVAJU
Krpelji su najčešći kod pasa i maca iz sela.

KAKO UKLONITI KRPELJA
Nemojte ga uklanjati pokušavajući ga išćupati.Dobro ih je zavrtiti ili rasklimati.Jer ako se isčupa mogu mu ostati noge u psu,i tako se pas razboli.Valjda ste čuli za ulje ili ocat to je isto dobro ali sam čula da krpelji tada ispuštaju malo otrova.





ŠTO MI TREBA DA SE RIJEŠIM KRPELJA

Možete korisiti razne preparate za buhe kao što gore piše.Večina njih je za buhe i krpelje.Trebam vas podsjetiti za cijepljenje protiv krpelja.

BOLESTI KOJE UZROKUJU KRPELJI
•Krpeljni meningoencefalitis (KME)
•Krimsko-kongoanska hemoragijska vrućica
•Borelioza - lajmska bolest
•Tularemija
•Erlihioza
•Babezioza
•Rikecioze

A bolest koju prenose koja uzrokuje smrt psa je piroplazmoza.

KAKO OTKRITI KRPELJA
Prođite rukama detaljno kroz krzno psa ako osjetite nešto možda je krpelj!


Post je objavljen 30.06.2008. u 00:55 sati.