Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mladaljekarnica

Marketing

Apres Soleil

Zaigrali ste se, ha? Ponio vas picigin, žena je rekla da treba pokositi dvorište do kraja, dobar komad je tražio para za odbojku na pijesku… I vaša koža je odreagirala na sunce crvenilom i osjećajem žarenja.

Ako pri ruci nemate pripravak za smirivanje upalne reakcije, rashladite kožu mokrim ručnicima (nikako nemojte trljati jer ćete je dodatno iritirati) ili gazama koje možete umočiti u hladno mlijeko. Može pomoći i bakin savjet o maski od jogurta– nanesite jogurt na opečeno područje i ostavite da djeluje nekoliko minuta te isperite. Ukoliko Vam nakon sunčanja odgovara kupka, neka bude hladna (ne ledena) i izbjegavajte soli za kupanje. U kadu možete staviti nekoliko žlica zobene kaše koja će djelovati hidratizirajuće i umirujuće.

Ako i niste pocrvenili, pod utjecajem sunca Vaša koža je izgubila vlagu i elastičnost. Potrebno je nadomjestiti izgubljenu tekućinu preparatima koji hidriraju (npr. s dekspantenolom) i ubrzavaju regeneraciju tkiva. U svakom kozmetičkom salonu i wellness centru možete uživati u maskama i pakunzima za tijelo nakon ljeta, a osvježavajuću i hranjivu masku možete izmiješati i kod kuće.

Nakon što je koža smirena možete napraviti piling tijela. Piling neće skinuti preplanulu boje već samo gornji sloj oštećenih stanica, a kožu će ostaviti sjajnom i mekom. Nikako nemojte raditi piling na crvenoj, iritiranoj ili opečenoj koži.

Sigurno uživajte na suncu. Uz pravilnu njegu kože prije, tijekom i nakon sunčanja Vaša koža će ostati elastična, nježna i mladenačkog sjaja. Koža je odraz Vašeg zdravlja, stoga se brinite o njoj.



Post je objavljen 23.06.2008. u 19:43 sati.