Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tuzasve

Marketing

Kada je najbolje vrijeme za seks?

Volite seks ujutro, dok vaša draga preferira raditi to navečer? Ili je situacija obrnuta? I sami seksolozi se slažu u tome da želja za seksom i uživanje u njemu variraju ovisno o dobu dana, ali i spolu. Dakle, da biste imali vratolomije u krevetu što češće na repertoaru ili samo pojačali užitak, morat ćete pristati na kompromise

Ujutro ili navečer - pitanje je sad

Seksolozi vam preporučuju usklađivanje da vaš seksualni život ne bi i dalje nepotrebno trpio, a da vam olakšamo taj posao, donosimo nekoliko znanstveno potvrđenih činjenica.

Seks u rane jutarnje sate (6-8)
ONA: Obično nije spremna za seks jer joj je razina melatonina (hormona spavanja) još uvijek visoka, a i temperatura ženskog tijela tek se počinje povisivati. Naravno, moguće je da poželi seks i u tim ranim jutarnjim satima, a zato nikako ne bi trebalo izbjegavati predigru jer je to jedini način da se razbudi, zagrije i uistinu uživa.

ON: Većina muškaraca doživljava vrhunac upravo u to doba dana, no ne očekujte akrobacije ili seksualni maraton jer su rano ujutro obično brži nego što bi htjeli biti.

Od 8 do 10
ONA: Sada je već spremna za seks jer joj je razina endorfina (hormona sreće) u krvi dostigla vrhunac, pa se muškarac neće morati pretrgnuti da bi je motivirao.

ON: Libido mu polako opada jer u to vrijeme razmišlja o raznim obavezama i morat ćete se potruditi da biste ga uzbudili.

Oko dva sata popodne želja za seksom raste kod oba spola

Od 10 do 12
ONA: Ovo je najbolje doba za oralni seks jer su joj se osjetilni receptori dosad već izoštrili pa će užitak biti maksimalan.

ON: Jednostavno mu se ne da, pa umjesto akcije radije voli maštati o njoj.

Od 12 do 14
ONA: Iako je žena u to doba izuzetno aktivna, seks joj ipak nije ni na kraj pameti.

ON: Muško raspoloženje se sada mijenja i ne bi imao ništa protiv malo akcije.

Od 14 do 16
ONA: Želja za seksom je intenzivna i sada ne želi nikakvu romantiku. Otvorena je za sve novo i pomalo divlje.

ON: Sperma mu je u to doba najviše kvalitete pa je pravo vrijeme za rad na potomstvu.

Od 16 do 18
ONA: Popodnevni sati ženama obično nisu najbolji za seksualne aktivnosti, a u obzir eventualno dolazi nešto nabrzaka.

ON: Njemu treba brz i strastven seks koji će ga riješiti stresa i nakupljene negativne energije.

Iza deset sati navečer njoj želja opada i sve što želi je - spavati

Od 18 do 20
ONA: Ovo doba dana nimalo ne miriše na seks. Njoj su na pameti razgovori i izljevi ljubavi, uglavnom sve ono što on ne voli.

ON: Sva sreća da ni njemu nije previše stalo do seksa. Odmor pred TV-om je sve što ga sada zanima.

Od 20 do 22
ONA: Hmmm, to je pravo vrijeme da žena dobije sve što želi, i to polako i nježno, baš kako treba. Prepuna je seksualne energije i spremna za preuzimanje inicijative.

ON: On je, naravno, spreman da svojoj partnerici usliša sve želje, a muški i ženski seksualni satovi u ovo su vrijeme potpuno usklađeni.

Od 22 do ponoći
ONA: Oko ponoći razina melatonina se povećava i njoj definitivno nije do seksa, već samo do čvrstog sna. No budete li dovoljno uporni i nježni, možda vam se ipak posreći…

ON: Njemu se još uvijek ne spava i spreman je za vođenje ljubavi, što mu je idealan način da lakše uplovi u carstvo snova.

Od ponoći do ranog jutra
ONA: Sada, naravno, spava i teško ćete je probuditi, no žena može voditi ljubav i u polusnu.

ON: Muškarac je uglavnom u ovo doba u dubokom snu iz kojeg ćete ga, ukoliko se u vama probudi nezasitnica, izvući uz puno, puno truda.


Post je objavljen 11.06.2008. u 13:32 sati.