Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tuzasve

Marketing

Saveti za predigru

Predigra je fundamentalni dio ljubavnog života. Većina iskusnih muškaraca i žena se slaže da najbolje epizode seksa obavezno uključuju dugu i senzualnu predigru. Posvećivanje više pažnje predigri prilikom seksualnih odnosa će zasigurno podići nivo zadovoljstva oboma partnerima.

Partnerima je često potrebno malo „dodatnog začina“ da bi se u potpunosti uzbudili i dostigli maksimalno zadovoljstvo. Muškarcu je možda potrebno da produži predigru kako bi dostigao punu erekciju, a ženama da bi se dovoljno ovlažile genitalije. Nikada ne možemo reći da je previše vremena posvećeno predigri. Trik je u tome da se započne seksualni odnos kada su oba partnera maksimalno uzbuđena i teško kontrolišu svoje želje.

Predigra podrazumeva raznovrsne aktivnosti kao što su skidanje odeće, ljubljenje, maženje i oralni seks, ali moguće je listi dodati i sopstvene fantazije. Kvalitetna predigra je jako važna za kvalitetan seks jer pomaže partnerima da se opuste i više uživaju u odnosu, a ženama da lakše dostignu orgazam. Većini žena je potrebna dugotrajna stimulacija kako bi se u potpunosti uzbudile, a predigra im upravo to i omogućava.

Ne postoji potpuno definisana predigra i jasno određeni njeni elementi. Stvar je tome da se prepoznaju želje i potrebe partnera koje će omogućiti veće uživanje u seksu. Postoje razni načini da se partner naročito zadovolji, a sve počinje „u glavi“. Ukoliko partner ima nizak nivo samopouzdanja, dajte kompliment na račun izgleda, pokažite da vam je stalo do njih i njihovog uživanja.

Stvaranje adekvatnog ambijenta za seksualni odnos podrazumeva obraćanje pažnje na detalje, što je naročito važno u kasnijim fazama emotivne veze. Na primer, pobrinite se da je soba dovoljno topla, svetlo prigušeno, a u pozadini suptilna muzika. Kada raspoloženje dostigne pravi nivo, krenite sa laganim svlačenjem koje može biti važan deo uspešne predigre. Mnogi se slažu da svlačenje odeće povećava erotičnost čina – stimulišući i intenzivirajući osećanja.

Tokom predigre nemojte žuriti; počnite prvo sa ljubljenjem i maženjem. Poljubac je obično prvo fizičko izražavanje ljubavi i želje, ali se često zaboravlja tokom seksualnog odnosa. Tokom odnosa, ljubite različite delove tela partnerke i ne ograničavajte se samo na usta. Mnoge žene se žale da ih partneri ne ljube dovoljno dugo nego odmah požure ka predelu genitalija. Ne stidite se eksperimentisanja (mnoge žene na primer naročito uživaju u ljubljenju i grickanju u predelu vrata i ramena) i ne zaboravite da produžite predigru sa više ljubljenja i maženja.

Još jedan razlog zašto je predigra važna jeste što omogućava učenje o željama i potrebama partnera. Predigra je savršena prilika da razumete šta je to što vaša partnerka voli, jer bez toga nećete znati šta je potrebno kako biste je na pravi način stimulisali. Nemojte biti stidljivi; tražite povratnu informaciju od partnerke i dajte sopstvenu radi vašeg zadovoljstva. Oba partnera dobijaju ako na pravi način komuniciraju tokom vođenja ljubavi. Ako vam je teško da se rečima izrazite, pokažite ili navodite partnerku ka onome što želite i ohrabrite nju da učini isto


Post je objavljen 05.06.2008. u 22:23 sati.