Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

DUHOVI RJEČINE I TRI ŽABE


DUHOVI RJEČINE I TRI ŽABE


DUHOVI RJEČINE



Kako nam je bilo u dolini Rječine u sklopu manifestacije DUHOVI RJEČINE molim vas pogledajte na blogu PO PUTU I AZIMUTU našeg GOGOOTA na linku: http://mcind.blog.hr/
-----------------------------



PRIČA O TRI ŽABE


Jednoga dana tri mlade žabe odlučiše izići iz bare kako bi bolje upoznale okolni svijet. Neko su vrijeme besciljno lutale zabavljajući se i otkrivajući stvari koje nikada prije nisu vidjele. Nakon nekog vremena, naiđu na veliki lonac tek izmuzena mlijeka te, pomislivši kako su žedne i kako bi im dobro došlo da se malo odmore i napoje, skoče unutra.
Utaživši svoju žeđ, htjedoše iskočiti i nastaviti svoj put ali, kako su bile otežale a i površina mlijeka se snizila, to im ne uspije. Ni nakon raznih pokušaja nije im uspijevalo iskočiti iz lonca.
Prva je žaba bila fatalist pa je zaključila: "Nikad se neću uspjeti izvući." Rezignirano se prepustila sudbini i utopila u mlijeku.
Druga, intelektualka, krenula je računati kolika je razdaljina od površine mlijeka do ruba lonca i koliko snage treba uložiti u napor spašavanja. Konačno je našla pravu formulu ali, kako nije računala na ručku lonca, dvaput je udarila glavom o tvrdi nosač te se onesvijestila i potonula.
A treća je i dalje lagano plivala, ne odustajući i ne sumnjajući da će se već nekako izvući. Njezini mirni i ustrajni pokreti učiniše da se mlijeko uskoro ukiseli i pretvori u maslac te je žaba po skliskoj ali tvrdoj površini uspjela dovoljno odskočiti da iskoči iz lonca i spasi si život.



Napomena: Meni je nepoznat autor priče, dobivene od Ane Bogdanić.



Vliko hvala Gogootu na postu i Ani Bogdanić na priči.





U Rijeci, 22.05.2008. Borivoj Bukva



Post je objavljen 22.05.2008. u 07:45 sati.