Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Saborsko Vijeće za tajne službe: Nije bilo nezakonitog postupanja SOA-e u slučaju 45 lines


Saborsko Vijeće za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija nije našlo nezakonotosti u postapanju SOA-e u mom slučaju



Danas mi je gornje pismo stiglo poštom, pa sam žurno mailao kolegama iz HND-a i nekim udrugama za zaštitu ljudskih prava:


Poštovane kolege i ostali adresirani,

čini se da je moj pokušaj da u Hrvatskoj institucionalnim putem pokušam ispraviti nepravdu koja mi je nanešena zadnjim postupanjem SOA-e koje je rezultiralo predistražnim postupkom zbog prenošenja državnih i vojnih tajnih, doživjelo neuspjeh već na prvoj stepenici - Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija. U prilogu vam dostavljam zaključak Vijeća od 07. svibnja o.g. prema kojem proizilazi da nije bilo nezakonitog postupanja SOA-e.
Pokušati ću se još jednom obratiti saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i saborskom Odboru za ljudska prava, s traženjem da se otvori parlamentarna istraga, mada sam iscpljen i razočaran višegodišnjim maltretiranjem hrvatskih tajnih službi, odnosom institucija i neučinkovitošću vladavine prava.

Srdačan pozdrav,


Što bi rekao Churchill: Ako ne želiš riješiti neki problem, osnuj komisiju!

Tako se kod nas mjeri napredak u zaštiti ljudskih prava - osnivaju se Vijeća, Pravobraniteljstva, komisije..., a pararelno, geometrijskom progresijom raste broj kršenja ljudskih prava.


Post je objavljen 12.05.2008. u 14:53 sati.