Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PLANULA KLINIČKA APOTEKA

NOVI SAD

U Kliničkom centru Vojvodine u subotu oko ponoći izbio je požar u kojem, srećom, nije bilo povređenih.

Kako se saznaje na mjestu događaja, vatra je izbila oko 23.40 u apoteci na ORL klinici u prizemlju zgrade, gdje su bili pohranjeni ljekovi i drugi medicinski materijal. Pošto su radnici odjeljenja za protupožarnu zaštitu kliničkog centra i vatrogasci veoma efikasno i brzo reagirali – vatrena stihija se nije proširila.Prema riječima Dragana Draškovića, direktora Kliničkog centra Vojvodine, riječ je o manjem požaru koji nije imao ozbiljne posljedice.

– Vatra je buknula u apoteci i niko nije povrijeđen. Pacijenti i medicinski radnici koji su dežurali te noći nisu bili ugroženi, a pričinjena šteta biće naknadno utvrđena – kazao je za GL Dragan Drašković i dodao da je požar izbio u renoviranom objektu klinike, te da će nadležne službe utvrditi uzrok.
Požar je prijavila medicinska sestra koja je dežurala na klinici. Ona je osjetila dim na prvom katu klinike koji je dolazio iz zgrade u istom ulazu.

U plamenu su nagorjeli zidovi apoteke, a uništene su i odore i kemikalije koje su se nalazile u toj prostoriji.
Profesor Dragan Dankuc, upravnik klinike, naveo je za GL da niko od osoblja nije povrijeđen, kao i da nijedan pacijent nije bio u opasnosti, jer je klinika bila prazna zbog uskršnjih praznika.

– Vatrogasci su veoma brzo reagirali, kao i radnici naše službe za zaštitu od požara. Iako je još rano govoriti o šteti koja je pričinjena, imam utisak da nije velika te da ćemo relativno brzo sanirati posljedice. Najvažnije je da nema povrijeđenih. Nadam se da će uzrok ove neprijatnosti ubrzo biti utvrđen – kazao je Dankuc.
Kako se nezvanično saznaje, požar je najvjerojatnije izbio zbog kvara na instalacijama, ali će tek posle zvanične istrage protupožarne policije biti poznati uzroci njegovog izbijanja. Građanski List

Post je objavljen 30.04.2008. u 20:50 sati.