Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SMJENA ZAPOVJEDNIKA ILI VATROGASCI IZLAZE NA ULICU

SARAJEVO
Piše: Nermina Voloder

Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo koristi dotrajala vozila i radnu opremu, a nedostaje im najmanje 20 vatrogasaca, tvrde u Sindikatu ove brigade.

Potpredsjednik Sindikata Salem Ramić kaže da ova brigada već 12 godina upozorava na loše uvjete rada, a ne samo na 28. travanj, Međunarodni dan sigurnosti i zaštite zdravlja na radu.
-"Noviju opremu, od crijeva i mlaznica, možemo vidjeti samo na TV-u. U kritičnom stanju nalazi se petnaestak vozila, a neka čak i ne vode na tehnički pregled. Pakete prve pomoći smo tek nedavno dobili, a u proteklih dvanaest godina na mjestu nesreće nismo mogli ponuditi ni zavoj", objašnjava Ramić.Naglašava kako će Sindikat i dalje insistirati na smjeni zapovjednika Mesuda Jusufovića , s kojim "nikad nije bilo prave suradnje".

-"Zapovjednik do sada nikada nije podnio pravo financijsko izvješće, sve je to bilo u vidu informacija tipa 'dobio sam pet milijuna i potrošio sam ih'. Vlada je prije dva mjeseca prvi put odbacila njegovo izvješće, a ako ga nakon ponovnog podnošenja ne budu smijenili ili barem suspendirali, izaći ćemo na ulicu", kazao je Ramić.

Dodaje da će na ulici protestirati oni vatrogasci koji ne budu u to vrijeme radili, jer "ne mogu dopustiti da nečija kuća izgori ako njihov zapovjednik ne ispunjava obaveze prema svojim radnicima".Također je dodao da u Vatrogasnoj brigadi treba zaposliti najmanje 20 novih radnika, te da zaposlenima nije plaćen prekovremeni rad.

"Uvijek je problem kada se neko razboli ili treba da ide na godišnji odmor, jer nemamo dovoljan broj ljudi, a najviše fali vozača. Trenutno je u našoj brigadi zaposleno 228 radnika", kazao je on.

Najsuvremenije odore
zapovjednik Profesionalne vatrogasne brigade Mesud Jusufović poriče navode Sindikata, tvrdeći da vatrogasci koriste najsuvremenije odore.
-"Vozila idu na tehnički pregled, inače ne bi mogla biti registrirana. Ne namjeravamo zaposliti novi broj vatrogasaca jer o tome ne odlučujem ja nego Vlada", kazao je Jusufović.Prema njegovim riječima, Vlada je prihvatila njegov izvještaj o radu i on je proslijeđen Skupštini na usvajanje. Nezavisne Novine

Post je objavljen 30.04.2008. u 14:03 sati.