Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

JEDINSTVENO FINANCIRANJE DOBROVOLJNOG I PROFESIONALNOG VATROGASTVA

VIROVITICA

U nazočnosti brojnih gostiju, među kojima su bili župan Tomislav Tolušić i pročelnik Državne uprave Dražen Rengel sa svojim suradnicima, održana je godišnja izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

Izvješće o radu podnio je njezin predsjednik Petar Čačinović, koji je na početku istaknuo kako je prošla godina za vatrogasce bila u znaku tragedije na Kornatima, upozorivši da i ta tragedija ukazuje na potrebu za većom brigom za vatrogasce, odnosno protupožarnu zaštitu u cjelini. Nakon što su prihvaćena izvješća o radu i financijskom poslovanju u prošloj godini i nakon prihvaćanja programa rada i plana financija za 2008. godinu, donijete su i neke odluke. Obnovljena je odluka Skupštine iz 2003. godine da se Vatrogasna zajednica udružuje u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu.

Nakon provedenog natječaja Skupština je donijela i odluku o imenovanju Franje Viljevca za županijskog vatrogasnog zapovjednika, s obzirom da je dosadašnji zapovjednik Milan Majetić otišao u mirovinu. Imenovanje novog zapovjednika još treba potvrditi Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije.

Pozdravljajući skup uz primjedbu na učinjene proceduralne greške, župan Tomislav Tolušić izrazio je zadovoljstvo radom zajednice u prošloj godini, te obećao veću pomoć u realizaciji plana i programa protupožarne zaštite. Pročelnik DUSZ Dražen Rengel naglasio je zajedništvo, prijeko potrebnu suradnju u akcijama i jednakost dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca. U ime Hrvatske vatrogasne zajednice skup je pozdravio Stjepan Pavliček, istaknuvši pritom da se HVZ zalaže za izmjene Zakona o vatrogastvu glede jedinstvenog financiranja dobrovoljnog i profesionalnog vatrogastva. Skup su još pozdravili Željko Jambrek, vatrogasni zapovjednik iz Bjelovarsko-bilogorske županije, Dražen Hečimović, zapovjednik iz Osječko-baranjske županije, te Stjepan Sršić, zapovjednik iz Bizovca.

Predsjednik Čačinović sjednicu je zaključio zahvalom Milanu Majetiću na svemu što je učinio za vatrogastvo kao zapovjednik, a uspješan rad poželio novom zapovjedniku Franji Viljevcu. Virovitički List

Post je objavljen 30.04.2008. u 13:38 sati.