Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Nema vladavine prava dok je na vlasti oligarhija


Ravnatelj policije Marijan Benko, poznati novinar (citat predsjednika RH Stjepana Mesića) Ivo Pukanić i šef zagrabačkog zdravstva i socijale SDP-ovac Zvonimir Šostar na promociji knjige ministra Dragana Primorca u Westinu (izvor javno.com


Nema kod nas vladavine prava. Nismo mi građanska država. U nas je na vlasti oligarhija.
Predstavnici vlasti trebali bi služiti jednako svim građanima. Vjerujete li da se Marijan Benko i Zvonimir Šostar jednako odnose prema Ivi I Mirjani Pukanić?

Je li vas začudilo da je Ivo Pukanić u prošlom broju promovirao Bandićevog kandidata za šefa SDP-a Dragana Kovačevića? Čudi li vas što je Pukanić nekoliko mjeseci ranije otračao Milanovića da mu je za Sanadera rekao: razguzit ćemo tog debelog šupka? U istoj je kolumni Puki pozvao na zbližavanje Željke Antunović i Milana Bandića u rušenju Milanovića.

Bandića i Pukanića povezuje Stipe Mesić, za kojeg je Puki zatražio mjesto šefa ujedinjene ljevice (čitaj SDP-a i HNS-a) kako bi mu se nakon isteka mandata omogućio ulazak u Sabor i zaštita od kaznenog progona. Upitao je Puki tko će biti Mesić nakon Mesića. Pa Milan Bandić je sljedeći hrvatski predsjednik. Niste znali? Nije važno. Glavno je da to znaju Mesić, Bandić i Puki.

A evo primjera kako se Puki i Milan vole i preko žive love:

Pukanićevom listu 'donirao' dva milijuna kuna

I dok se saga, u medijima ambiciozno nazvana kao 'afera Pukanić', neumorno nastavlja bez odgovora na ključna pitanja, Ivo Pukanić našao se u središtu novog skandala, zajedno s kontroverznim zagrebačkim Gradskim poglavarstvom. Naime, tiskani 'Zagreb News', lokalni medij kojeg izdaje 'NCL Novosti', kako piše Novi list, u posljednje je dvije godine od Grada dobio čak dva milijuna kuna, i to, pazi sad, zbog svoje 'usluge informiranja građana o događanjima u gradskim četvrtima', što, čini se, inače nije domena jednog lokalnog medija

Stotinama tisuća kuna iz gradskog proračuna Gradsko poglavarstvo na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem financira niz elektronskih i tiskanih medija. Dok privatne, lokalne radijske i televizijske postaje dobivaju po stotinu tisuća kuna godišnje za polusatne programe u kojima se promovira nepušenje, istrebljenje ambrozije ili suzbijanje ovisnosti, tiskani Zagreb News, čiji je izdavač kontroverzni Ivo Pukanić, točnije njegovo poduzeće »NCL Novosti« u posljednje dvije godine dobio je oko dva milijuna kuna putem izravne pogodbe. Nabava u kojoj su sklopljene izravne pogodbe s Pukanićem odnosi se na »uslugu informiranja građana o događanjima u gradskim četvrtima«, što je, inače, osnovni i redoviti posao svih lokalnih medija, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

U 2006. godini Grad je s Pukanićevim »NCL Novostima« izravnom pogodbom sklopio ugovor na 710 tisuća kuna, za uslugu »informiranja građana o događanjima u gradskim četvrtima«. Zauzvrat su građani dobili pregršt informacija u besplatnom »Zagreb Newsu«, koje i inače svakodnevno mogu čitati u medijima. Jedina razlika između ovog glasila i ostalih novina jest evidentno i bezrezervno glorificiranje lika i djela gradonačelnika Bandića, koje iz broja u broj njeguje Pukanićev besplatni list.

Da se ovakva poslovna politika Pukaniću itekako isplati pokazala je prošla, 2007. godina, kad je s »NCL Novostima« Grad sklopio novi ugovor za uslugu »informiranja građana o događanjima u gradskim četvrtima«, ali ovaj put na iznos gotovo dvostruko viši od onog koji je za istu uslugu isplaćen godinu dana ranije. U prošloj godini, naime, Grad mu je za informiranje građana izravnom pogodbom platio 1,24 milijuna kuna.

Kad je o lokalnim radijskim i televizijskim postajama riječ, njihovo financiranje iz gradske kase ide nešto drugačijim putem: privatne postaje prijavljuju »programe promicanja zdravlja i prevencije bolesti«, a Grad im uredno isplaćuje po stotinu tisuća kuna godišnje. U tekućoj 2008. godini po stotinu tisuća kuna tako su dobili »Televizija Sljeme«, za program »Zagrebačke vijesti»; »Otvoreni radio«, za program glazbom protiv ovisnosti; Hrvatski katolički radio, za program »Zajedno protiv novih oblika ovisnosti»; Plavi radio, za program »Tamna strana grada»; Sportski radio – Radio Cibona, za program »Bez ambrozije 2008. godina»; »Obiteljski radio«, za program »U zdravlje»; »Radio Croatia d.o.o.«, za program »Zdravlje plus« te »Zagrebački radio«, za program »Reci stop lošom navikama«. Uz ovu informaciju zgodno je napomenuti da je TV Sljeme nedavno otkupila nepoznata tvrtka iz Singapura, te naglasiti da je emitiranje lokalnih vijesti, što Grad plaća sa 100 tisuća kuna godišnje, posao svih lokalnih postaja, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Novi list, lupiga.com, 29.04. 2008.


Milan Bandić, Stjepan Mesić i Ivo Pukanić na puri i kobasama kod zajedničkog prijatelja Željka Šelendića, kuma boksačkog menagera Željka Goluba


Vjerujete li da je Pukijev i Bandićev prijatelj, a naš Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u stanju istražiti sumnje na račun svojih prijatelja?

Ne vjerujete, ali ćete reći da se nadate.


Post je objavljen 29.04.2008. u 09:52 sati.