Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI SPREMNI ZA PROTUPOŽARNU SEZONU NA KOPNU I MORU

KARLOVAC

I ove godine gasitelji iz Karlovačke županije odlaze na Jadran............

I dobrovoljni i profesionalni vatrogasci iz Karlovačke županije spremni su za novu protupožarnu sezonu. Pored intervencija na domaćem terenu i ovo ljeto dio gasitelja bit će dislociran na Jadranu, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik županijske vatrogasne zajednice Dragutin Foschio.
- Za sada bi trebao biti uključen dio snaga koji će ići na otok Brač gdje bi bila stalna dislokacija i gdje bi to odradili dobrovoljni vatrogasci s jednim vozilom. Drugi dio snaga ići će u Dubrovnik, točnije dubrovačko zaleđe gdje bi se isključivo stacionirali profesionalni vatrogasci - pojasnio je Foschio.

U pripremi će biti i interventne ekipe zajedno sa vozilima. Sredstva za provedbu ovog dijela plana osigurava Karlovačka županija.

- Određeni dio snaga interventne vatrogasne postrojbe na razini županije i određeni broj opreme i tehnike bit će u pripravi za slučaj da ide zapovjed glavnog vatrogasnog zapovjednika za nekom dodatnom pomoći. Za prošlu godinu to je negdje iznosilo 300 tisuća kuna i vjerojatno će u tim okvirima biti i ove godine - rekao je Foschio. Radio Mrežnica

Post je objavljen 28.04.2008. u 08:30 sati.