Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SJEDNICA POVJERENSTVA ZA OPASNE TVARI CTIF-A

ANTWERPEN
Piše: Mario Starčević

Od 17. do 19. travnja 08. održana je u Antwerpenu (Belgija) 31. sjednica Povjerenstva za opasne tvari CTIF-a, s predstavnicima iz 19 zemalja članica. Hrvatsku vatrogasnu zajednicu predstavljao je mr. Mario Starčević.

Uočava se trend, da se sve više za intervencije s opasnim tvarima obučavaju policijske snage i hitna pomoć (Velika Britanija, Norveška, Slovenija...), koje su zajedno s vatrogascim prvi na mjestu nesreće. Dobra obučenost, opremljenost i jasne i dobro osmišljene procedure i međusobna koordinacija spasilačkih službi smanjit će konfuziju i nered u početnim, slobodno možemo reći odlučujućim trenucima intervencije, te smanjiti stradanja i ljudske gubitke na najmanju moguću mjeru.

Također je od odlučujućeg značaja, da interventne postrojbe imaju mogućnost kontaktirati odgovarajući, svima poznati stručni centar, gdje će dobiti pouzdanu i točnu informaciju o mjerama koje treba poduzeti, opasnostima koje od te tvari prijete, te kako s pošiljateljima i proizvođačima dotične tvari stupiti u kontakt. opširnije na stranici hvz.hr

Post je objavljen 26.04.2008. u 16:21 sati.