Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ODRŽANA SJEDNICA ZAPOVJEDNIŠTVA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

ZAGREB

Plan rada zapovjedništva zaštite i spašavanja Zagrebačke županije u 2008. godini donesen je na 6. sjednici Zapovjedništva zaštite i spašavanja Zagrebačke županije.

Donesen je i Plan operativne provedbe Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku za područje Zagrebačke županije u ovoj godini. Prema tom planu općine i gradovi Zagrebačke županije dužni su izraditi planove zaštite od požara te procjene ugroženosti na temelju kojih će se napraviti županijski plan zaštite od požara. Ujedno, općine i gradovi moraju propisati potrebne agrotehničke mjere kao i mjere za uređivanje i održavanja poljoprivrednih rudina.

Nužno je sastaviti i plan aktivnog uključivanja svih subjekata zaštite od požara koji treba sadržavati popis vatrogasnih vozila, uređaja, opreme kao i popis profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca koji se mogu angažirati u slučaju nastanka složenijih vatrogasnih intervencija.Zagrebačka županija je za provođenje zadaća iz područja zaštite od požara u ovoj godini proračunom predvidjela 2,5 milijuna kuna. Zagrebačka županija

Post je objavljen 25.04.2008. u 07:02 sati.