Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

EKOLOŠKE AKCIJE TURISTIČKE ZAJEDNICE SVETE NEDELJE , GRADA SVETE NEDELJE I DVD SVETA NEDELJA

SVETONEDELJSKI BREG

Prema dojavama građana, koji su se uključili u akciju Turističke zajednice i Grada Svete Nedelje s nekoliko privatnih posjeda i s dijela javnih površina odvezeno je desetak olupina i podosta tzv. EE otpada. Bio je to nastavak akcije koju je u veljači započela svetonedeljska turistička zajednica u suradnji s Gradom i njegovim komunalnim redarima, vatrogascima i tvrtkom C.I.O.S., časopisom Auto blic i Renaultom te novinarom-fotoreporterom Romeom Ibriševićem.

Dva dana prije organizirano je vađenje automobilskih olupina i starih električnih aparata s nepristupačnog terena na ulazu u šetnicu na Svetonedeljskom bregu u čemu se se posebno založili članovi DVD-a Svete Nedelja, Ivo Skopljak, Goran Čačković, Petar Mikin, Matija Prahin, Dario Marenić i Nevenko Čižmešija, koji su ručno, uz pomoć sajli, izvlačili te olupine. Akciji su se priključili i mještani Svetonedeljskog brega na čelu s povjerenikom Mjesnog odbora Jurom Vojvodićem. Josip Lacković je za prijevoz izvučenog krupnog otpada na jednu lokaciju ustupio svoj traktor, a u akciji su pomagali i najmlađi, djevojčice Martina i Viktorija te Mario Dejak. Sav skupljeni otpad na Svetonedeljskom bregu, ali i na nekoliko drugih lokacija u cijelome gradu je odvezao C.I.O.S.

Turistička zajednica Svete Nedelje nastavila je i s postavljanjem klupa i koševa za smeće. Nakon tri klupe i dva koša za smeće postavljena tijekom travnja na autobusnom okretištu u Bestovju, za Svetonedeljski breg je Turistička zajednica dala izraditi 4 kompleta drvenih stolova s klupama. Postavljeni su na početku šetnice i uz kapelicu Svete Marije Magdalene.

Istovremeno je na Svetonedeljskom bregu skupina mještana, Zorica Rukavina, Dragica Rogobić i Vladimir Rešetar, na vlastitu inicijativu, nedaleko postavljenih klupa i stolova, uredila cvjetni kamenjar i u njega presadila cvijeće iz svojih vrtova. Pomogao je i novootvoreni Vrtni centar Pecina u Novakima donacijom sadnica.Poanta akcije je uključenje što većeg broja stanovnika, a cilj kvalitetno zbrinjavanje opasnog otpada koji zagađuje okoliš, ugrožava zdravlje ljudi i ruglo je grada. Grad Sveta Nedelja

Post je objavljen 24.04.2008. u 22:43 sati.