Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Traži se obiteljski psihić Pukanićevih, dr. Veljko Đorđević!


Glavna urednica Nacionala, Sina Karli, prikriveno reklamira Ericsson Nikolu Teslu u istom broju tjednika u kojem je njen novinar Berislav Jelinić sramotno objavio "povijest bolesti Mirjane Jusup Pukanić", a prema izjavama svjedoka, kojoj je Sina "preotela" muža, Pukija.


Ekluzivno javljanje Mirjane Jusup Pukanić u "10 do 8" Mirjane Hrge i hrabar komentar Branka Mijića o "muškom" druženju Stjepana Mesića i Ive Pukanića u sauni


Vezano za čudovišni udar na ljudska prava, novinarsku etiku, prava pacijenata, Kazneni zakon..., koji je izveden u jučerašnjem Nacionalu obajavljivanjem povijesti bolesti Mirjane Jusup Pukanića, Pučki pravobranitelj Jurica Malčić po običaju jamra sebi u bradu o kršenjima ljudskih prava na koje on može tek samo javno upozoriti.

A ima li koga u ovoj otužnoj korumpiranoj zemlji tko bi se pozabavio niže navedenim povredama više zakona, a koje su počinili novinar Berislav Jelinić, autor teksta, Ivo Pukanić kao pretpostavljeni nalogodavac i izvor podataka, Sina Karli kao glavna urednica Nacionala te N.N. liječnici koji su učinili dostupnim liječničke i osobne tajne Nacionalu, i protiv navedenih podnio kaznene prijave?!

Evo brzinskog popisa propisa koji su prekršeni:

Članak 132.

(1) Odvjetnik, branitelj, javni bilježnik, doktor medicine, doktor stomatologije, primalja ili drugi zdravstveni djelatnik, psiholog, djelatnik skrbništva, vjerski ispovjednik ili druga osoba koja neovlašteno otkrije tajnu koju je saznala u obavljanju svoga zvanja,

kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

(2) Nema kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka ako je otkrivanje tajne počinjeno u općem interesu ili interesu druge osobe koji je pretežniji od interesa čuvanja tajne.

(3) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka pokreće se povodom prijedloga.

Kazneni zakon, 2004.


Pravo na povjerljivost

Članak 25.

Pacijent ima pravo na povjerljivost podataka koji se odnose na stanje njegova zdravlja sukladno propisima o čuvanju profesionalne tajne i zaštiti osobnih podataka.

Pacijent ima pravo dati usmenu ili pisanu izjavu o osobama koje mogu biti obaviještene o njegovu prijmu u stacionarnu zdrav­stvenu ustanovu kao i o njegovom zdravstvenom stanju. Pacijent može imenovati i osobe kojima zabranjuje davanje tih podataka.

Zakon o zaštiti prava pacijenata, 2004


Liječnička tajna

Članak 21.

Sve što liječnik sazna o pacijentu koji mu se obrati za liječničku pomoć, a u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem, mo­ra čuvati kao liječničku tajnu i može je otkriti, ako posebnim zakonom nije drukčije propisano, samo uz odobrenje pacijenta, roditelja ili skrbnika za malodobne osobe, a u slučaju njegove psihičke nesposobnosti ili smrti, uz odobrenje uže obitelji, skrbnika ili zakonskog zastupnika.

Zakon o liječništvu, 2003.


Iznošenje osobnih ili obiteljskih prilika

Članak 201.

(1) Tko iznese ili pronese nešto iz osobnog ili obiteljskog života drugoga što može škoditi njegovoj časti ili ugledu,

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Tko iznese ili pronese nešto iz osobnog ili obiteljskog života drugoga što može škoditi njegovoj časti ili ugledu putem tiska, radija, televizije, pred više osoba, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je iznošenje osobnih ili obiteljskih prilika postalo pristupačno većem broju osoba, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do jedne godine.

Kazneni zakon, 1997.


Zašto nitko ne traži izjavu psihijatra Veljka Đorđevića, "obiteljskog liječnika Pukanićevih" koji je prema pisanju jučerašnjeg Nacionala prvi Mirjani dijagnosticirao bolest koja eto da je toliko progresivna uz sve moguće tretmane da nema druge nego Pukijevu suprugu strpati na trajnije u ludaru. Veljko Đorđević bi sam trebao osjećati moralnu odgovornost što Pukijev revolvercajtung objavljuje medicinske tajne njegove pacijentice ili bi trebao jasno kazati da je to važno iz javnog interesa, interesa druge osobe (Mirjane Jusup Pukanić, Ive Pukanić ili njihove malodobne kćeri).

Zato predlažem kolegama istraživačima da klupko ove izrazito mračne priče započnu otpetljavati postavljanjem mikrofona pred psihijatra Veljka Đorđevića. On je od medija jedno vrijeme i živio dajući savjete u raznim EPH izdanjima, a imao je i svoj shrink show kod Bolkovića na OTV-u, pa mu mirkofoni i kamere nisu strani.

Očekujem i oglašavanje pravobraniteljice za djecu dipl. iur. Mile Jelavić, na Pukanićevo uporno guranje, između sebe i posljedica svojih grijeha koji mu se obijaju o glavu, vlastite malodobne kćeri, a koju licemjerno želi predstaviti žrtvom drugih (medija, majke).

O Pukanićevoj glavaševskoj taktici skrivanja iza djeteta mogao bi se oglasiti i član Izvršnog odbora HND-a, Vladimir Lulić, koji inače ne propušta ukazati na kršenje parava djece od strane medija.

P.S. Vidim da moja incijativa za bojkotom NCL grupe nije urodila plodom jer neprekidno HTV pušta NCL-ove reklame za "Top stipendije", a u ovom monstruoznom broju Pukijeva glock zeitunga
oglašavaju redom pojavanja: Navigare, Franck, ministar zdravstva Darko Milinović (prikriveno), Volkswagen, Čačić-HNS (prikriveno), Auto Gašparić, Peugeot, Image Haddad, Nissan, Mesić-HDZ (prikriveno), Hyundai, Bandić-Kovačević-SDP (prikriveno), Podravka, Siemens, Michelin, T-Com, Delicije, Dukat, Vindija, Optima, T - Mobile, Zvečevo, INA, Pan, Citroen, Lexmark (prikiriveno), Gorenje (prikirveno), Kenwood (prikriveno), Europatrade, business.hr (zar čudi da se oni skoro i ne bave Pukijevim gadarijama?!), b4 sport academy, Hrvatski Telekom, Chipoteka, Hotel Antunović (prikriveno), Eduro, Hrvatska gospodarska komora, Veleučilište VERN, Lider, INA (2 put), Diners Club (prikriveno), adriatica.net, Sprort bar i restoran Yaxx, Generalturist, Ericsson Nikola Tesla (prikriveno), Kenzo (prikriveno), Otvorena televizija, Wine & Gastro tečajevi, Privredna banka Zagreb, Dupin i Agrokor.


Post je objavljen 23.04.2008. u 13:14 sati.