Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

40 POLAZNIKA ZAVRŠILO OSPOSOBLJAVANJE ZA DIŠNE APARATE

SVETA NEDELJA
Piše: Damir Marenić

Osposobljavanje Specijalnosti za aparate za zaštitu dišnih organa koje je organizirala VZG Sveta Nedelja a polazili su članovi DVD Sveta Nedelja , Strmec, Kerestinec, Rakitje te Stupnik iz susjedne Općine danas je privedeno kraju. Nakon 13.ožujka kada je krenula prva grupa pa sve do 15.travnja kada je završila treča grupa danas je u vatrogasnom domu DVD Sveta Nedelja održano završno pismeno polaganje polaznika.

Nakon odličnih predavanja koje je održao vatrogasni instruktor Mato Frančešević u prostorijama JVP Zagreb u Savskoj, gdje su polaznici prošli sve: od učionica i teorijske nastave pa sve do radionica gdje je Mato prezentirao dišne aparate a i sami polaznici isprobali iste ,pa do famoznog "Mučilišta" gdje se prvo testirala fizička spremnost a poslije toga prolazak kroz poznati "kavez" te zadnji dan obuke gdje smo osjetili čari katakombi u kojem se vršila simulacija ulaska u podrumske prostorije u potpunom mraku prepunog dima. Dojam svih polaznika je bio fantastičan, predavanja su bila zanimljiva ,puna sadržaja .

Sam pismeni dio provjere zvanja održan je pred komisijom. U komisiji su se našli dipl.ing. kemije Damir Knežević ispred HVZ-a , Mato Frančešević iz JVP-a, Ivo Skopljak u ime zapovjedništva Zajednice te voditelj školovanja pri VZG Sveta Nedelja Goran Škarić. Svih 40 polaznika pokazalo je dobro znanje te obvezu da se i dalje mora usavršavati jer vatrogasna tehnologija ide svakim danom sve dalje i nikad neznamo dovoljno. Jedino pomoću edukacija možemo ostati u toku.

Post je objavljen 19.04.2008. u 07:15 sati.