Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI SUDJELOVALI U SPAŠAVANJU BJEGUNCA

KAKANJ

Bježeći od policije skočio u rijeku.....Vatrogasna jedinica je čamcima učestvovala u spašavanju bjegunca...

Službenici Policijske postaje Kakanj, zajedno s pripadnicima Sudske policije Zeničko-dobojskog kantona, jučer u poslijepodnevnim satima učestvovali su u nesvakidašnjoj akciji hvatanja bjegunca Mirnesa Ovčine, koji je, prema nalogu suda, trebao biti uhićen. Ovčina je odranije poznat policiji zbog višestrukih krađa.

Ovčina je pronađen u kući svog prijatelja u mjestu Čatići. Nakon što je kroz prozor ugledao policiju, on se dao u bijeg preko željezničkog mosta nadomak Mjesne zajednice Doboj. Zatim je skočio u rijeku Bosnu i tada nastaje prava drama hvatanja i spašavanja odbjeglog Ovčine.

Službenici PS Kakanj i Sudske policije u pomoć su pozvali Profesionalnu vatrogasnu jedinicu iz Kaknja. Ovčina je od mjesta gdje je skočio u Bosnu plivao skoro dva kilometra, ali je zahvaljujući sposobnosti vatrogasaca, koji su bili u gumenim čamcima, bjegunac ipak uhvaćen i izvučen.

Mirnes Ovčina je predat policiji, ali je usljed hipotermije, odnosno naglog smanjenja tjelesne temperature zbog dužeg boravka u hladnoj vodi, prebačen u Dom zdravlja Kakanj, a nakon toga je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Dnevni Avaz

Post je objavljen 17.04.2008. u 18:25 sati.