Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

JVP KRIŽEVCI UNATOČ POTRESIMA FUNKCIONIRA BESPRIJEKORNO

KRIŽEVCI

Na nekoliko prošlih sjednica Poglavarstva grada Križevaca, kada je na dnevnom redu bilo financiranje ili izvješća o radu gradske Javne vatrogasne postrojbe, kao na pokretnoj traci izmjenjivali su se njezini predstavnici, zapovjednici ili vršitelji te dužnosti.

Bivši zapovjednik postrojbe Ivan Pečarić morao je prošle godine odstupiti s dužnosti jer nije uspio u zadanom dvogodišnjem roku steći potrebnu stručnu spremu, pa ga je u vršenju dužnosti zamijenio Slavko Gotić. On je i formalno za zapovjednika imenovan na četverogodišnji rok početkom prošloga studenoga, no kako se pokazalo, od mandata je odradio svega nekoliko mjeseci. Razlog smjene bilo je njegovo vlastito priznanje da je kupio krivotvorenu diplomu inženjera cestovnog prometa, bez koje ne bi mogao konkurirati za mjesto prvog križevačkog profesionalnog vatrogasca.

K tome, redove Javne vatrogasne postrojbe dodatno su potresli nalazi policijske istrage koji su utvrdili da je u njezinim redovima još jedan pripadnik s krivotvorenom svjedodžbom, ovaj put srednje škole za cestovni promet iz Zagreba. Sve to, mišljenja je gradonačelnik Branko Hrg, ostavilo je u javnosti vrlo lošu sliku o križevačkom vatrogastvu, a stvarna je situacija upravo suprotna.

- Nije nanijeta nikakva niti tehnička niti materijalna šteta, postrojba je funkcionirala uredno što se tiče njezinog profesionalnog posla. Osobe koje su počinile određene prekršaje, ili kako se to već po zakonu zove, će za to odgovarati sukladno propisima i zakonima RH od nadležnih tijela i organa koji provode istrage.

Unatoč potresima, Javna vatrogasna postrojba grada Križevaca u proteklih godinu dana dodatno se opremila vozilima, riješila se odltajmera, zanavljana je oprema, pripadnici su prošli razne edukacije i profesionalno odgovorili na svaku intervenciju i izazov, dodao je Hrg. Do raspisivanja natječaja i izbora novog zapovjednika, njegovu će dužnost vršiti Valent Furmeg. Radio Koprivnica

Post je objavljen 10.04.2008. u 16:32 sati.