Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NEPOSLUŠNO ŠTENE POSTALO VRLO USPJEŠAN VATROGASAC

LOS ANGELES
Piše: Alen Besedić

Dalmatiner Wilshire bio je izvan kontrole prije no što ga je 'šaptač psima' Cesar Millan uzeo u svoje ruke. Od tada spašava živote u Los Angelesu

Cesar ima nevjerojatan dar kada je riječ o psima. I najneposlušniju životinju može promijeniti. Njegova emisija "The Dog Whisperer" postala je popularna diljem SAD-a, a njega smatraju čovjekom koji kao da može čitati misli čovjekovu najboljem prijatelju. Prema njemu, oni koji moraju učiti su vlasnici pasa, a ne sami ljubimci. Primjer dalmatinera, koji živi u vatrogasnoj postaji u Los Angelesu, najbolje pokazuje koliko Millan dobro radi.

Vatrogasci u 29. vatrogasnoj jedinici nikako nisu mogli na kraj s neposlušnim Wilshireom pa su u pomoć pozvali poznatog 'šaptača psima'. Wilshire je uvijek bio neposlušan. Nije se znao ponašati ni u kuhinji, niti u stanici, a pogotovo ne u blizini kamiona. Jedan dan kada su kamioni išli na hitnu intervenciju, istrčao je iz stanice na sred prometne Wilshire Boulevard gdje ga je umalo pregazio auto. Taj dan vatrogasac Ryan Penrod shvatio je da mu jedino Millan može pomoći.

Za samo nekoliko dana radio je s vatrogascima, a kroz godinu dana spašavao je živote učeći djecu kako pobjeći od požara. Penrod i Wilshire uče tisuće djece manevrima koji će im spasiti život.
- Vratio nam je desetorostruko više od onoga koliko smo mi uložili u njega. Nitko nije mogao zamisliti da će biti ovako koristan - priča Penrod. Iza Cesara ostaje još jedan uspješno riješen slučaj. 24 sata

Post je objavljen 09.04.2008. u 16:21 sati.