Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

GASILI I U SLOVENIJI

MURSKO SREDIŠĆE

Na redovnoj godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mursko Središće zapovjednik Rajko Bogdan dao je izvješće o radu u prošloj godini. Istaknuo je da je u razdoblju između dviju godišnjih skupština Društvo imalo 20 intervencija gašenja požara, od kojih je 12 bilo na otvorenom. Sudjelovali su i u gašenju požara kod slovenskih naselja Kolonija i Pince.

U tri navrata dobrovoljci su sudjelovali u tehničkim intervencijama poput pranja ceste, ispumpavanja bunara.
- Uz to, sudjelovali smo na natjecanjima na kojima su nas predstavljali mladi i seniori. S djecom se radilo na vježbama tijekom kolovoza kako bi bili spremni za natjecanja u rujnu gdje su zauzeli četvrto mjesto, a za odličan uspjeh zaslužni su voditelji Stjepan Barat i Marko Žganec. Seniore je pripremao dozapovjednik Kristijan Novak, a plasman na treće mjesto također je za čestitke.

Obavili smo niz vježbi, pet naših članova sudjelovalo je u tečaju za zvanje vatrogasac, tijekom mjeseca zaštite od požara ispitani su javni bunari i ukupna hidrantska mreža na području Grada. Od nekadašnjeg poduzeća MTČ Pozamanterija Mursko Središće dobili smo nešto opreme, a prije mjesec dana od Javne vatrogasne postrojbe primili smo na korištenje uređaj za rezanje s pripadajućim alatom, tako da više ne trebamo agregat jer imamo motorni pogon - rekao je između ostalog Bogdan. List Međimurje

Post je objavljen 09.04.2008. u 15:42 sati.