Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POTPUNO RASTROJEN DIVLJAO DOK MU JE STAN GORIO

ZAGREB
Piše: Hajdi Karakaš Jakubin/EPEHA
Foto: Damir Krajač/CROPIX

Dok je vatrena stihija gutala dom Davora Staudta (43) u Ulici Borongaj aerodrom 7. u srijedu u gluho doba noć, vlasnik stana je zbog psihičke rastrojenosti ispred stambene zgrade vikao, uništavao metalnim odvijačem automobile svojih susjeda, trgao poštanske kasliće te razbijao vlastitu garažu nadomak zgrade. VIDEO

Desetak šokiranih stanara koji s Davorom dijele stubište i ulaz kažu da su pravim čudom spasili živu glavu, i to zahvaljujući Davorovoj buci koju je proizvodio oko dva sata poslije ponoći.

- Čula sam razbijanje stakala i viku, pa sam pogledala kroz prozor i ugledala Davora u donjem rublju kako mi odvijačem lupa po staklu vozila i 'ukrašava' lim. Pokušavala sam ga smiriti, ali se nije dao. Onda sam ugledala kako kroz prozore Davorova stana suklja vatra i dim.

Zvala sam vatrogasce koji su stigli za deset minuta i borili su se s vatrom sve do zore - ispričala nam je nakon neprospavane noći stanarka s prvog kata Sanja T.G., naglasivši da Davor nije lupao i pravio nered, svi bi izgorjeli i ugušili se u dimu. Zgroženi stanari kažu kako je Davor prije nekoliko dana navodno viđen kako hoda gol po kvartu. No iako je, kažu, sudjelovao u Domovinskom ratu i prošao vinkovačko bojište, to stanje njegova 'ludila' ne proizlazi od toga.

Pukao je, tvrde, nakon smrti roditelja koji su mu u vrlo kratkom roku, jedan za drugim umrli od raka. - Susjedu Mladenu koji stanuje ispod njega, navodno je pozvonio tu večer oko 19.30 sati te mu rekao 'Svi ćete vi naj… jer svi se vi bijelo roblje!' No tada nitko nije ni slutio da će nekoliko sati kasnije totalno puknuti.

Sve je izgledao kao da je namjerno potpalio stan svojih pokojnih roditelja u kojem živi cijeli život - zaključila je Davorova susjeda Sanja, naglasivši kako je on povučen muškarac, da živi samačkim životom te da zna popiti i biti agresivan 'kad mu dođe'. Susjedi još kažu kako s Davorom zapravo nikad nisu imali problema. Donedavno je radio u jednoj fotokopiraonici gdje je, tvrde, dobio otkaz.

Prema policijskom izviješću, požar je buknuo između 2 i 3 sata iz još neutvrđenog razloga. Stan je u potpunosti izgorio, a vlasnik stana kojeg su zatekli na mjestu događaja oštetio je dva vozila među kojima i vatrogasno.

A zbog pada žbuke s fasade zgrade gdje je izgorio stan, oštećen je još jedan automobil. S Davorom se, kažu u PU zagrebačkoj, nije moglo razgvarati jer je bio u rastresenom stanju pa je i policijski očevid u njegovu domu 'stopiran' dok Davor ne 'dođe k sebi'. Trenutačno je na hospitalizaciji u KB-u Dubrava. Jutarnji List

Post je objavljen 09.04.2008. u 15:35 sati.