Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POGINUO FRANE VUKIĆ, UREDNIK ZADARSKOG LISTA

VRSI

Zamjenik glavnog urednika dnevnika «Zadarski list» i dugogodišnji sportski novinar Frane Vukić (37), na mjestu je poginuo neposredno prije dolaska kući u trostrukom sudaru na cesti na predjelu Duševića mlin u mjestu Vrsi gdje je živio.

Vraćajući se iz disco cluba «Bonaca» u Vrsima na Vukića su «fiat bravom» frontalno naletjeli Mario Katić(23) i Mate Lazanja (18) iz Krneze, nakon čega su u njih udarili njihovi prijatelji Ive Miočić (21), Roko Katić i Mate Matak koji su vozili iza njih u «nissan sunnyu».

U stravičnom udaru Frane Vukić koji je bio sam u «fiat bravu» poginuo je na licu mjesta, dok je vozač drugog «fiat brava» Mario Katić zadobio frakturu lubanje te je tijekom noći operiran u zadarskoj Općoj bolnici gdje se se, kako doznajemo, još nalazi u životnoj opasnosti. U bolnici je sa lakšim ozlijedama zadržan i Mate Lazanja dok su ostali sudionici nakon pregleda otpušteni kući.

Očevidom je utvrđeno da je Katić, protiv kojeg je podignuta kaznena prijava, zbog neprilagođene brzine u okuci izgubio kontrolu nad automobilom nakon čega je ušao u suprotni prometni trak te se izravno sudario sa Vukićem.

- Nakon što sam uspio odblokirati vrata otišao sam vidjeti gdje je Mario. Ugledao sam mu noge ispod zida pet metara od automobila i shvatio da je proleti kroz staklo. Otišao sam do automobila Frabne Vukića ali nisam mogao ništa učiniti. Auto je bilo potpuno smrskano a do Frane se nije moglo doći. Poslije su ga vatrogasci izvukli kroz krov, kazao je Roko Katić, koji je jučer sa prijateljima došao obići mjesto nesreće na kojem su mještani još od ranog jutra počeli paliti svijeće. Slobodna Dalmacija


Post je objavljen 06.04.2008. u 15:10 sati.