Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

"SPAS " ZA SPASITELJE

ZAGREB

Nakon sajma AUTOSHOW 2008, koji sutra završava na Zagrebačkom velesajmu, Hrvatskoj gorskoj služni spašavanja (HGSS) bit će donirano jedno quad vozilo, posebno opremljeno za njezine specifične potrebe.

Na jučerašnjoj prezentaciji na Autoshowu predstavnici „Eurorenta“ s tim vozilom upoznali su nekoliko pripadnika HGSS-a. Riječ je o modelu ADLEY ATV UTILITY 320, 272 ccmł, 13,1 KW.

Prva iskustva s tim vozilima, HGSS je imao prije nekoliko mjeseci kada je u okolici Zagreba u suradnji s tvrtkom „Eurorent“. Testirano je pet vozila za možebitne potrebe službe. Na utrci Svjetskog kupa u skijanju „Snow Queen Trophy“ sredinom veljače ove godine na Sljemenu ista tvrtka osigurala je tri Quada za potrebe dežurstva, patroliranja i spašavanja na tom sportskom događaju i zbog specifičnih uvjeta (pristupi gledalištu bez snijega) pokazali su se kao vrlo kvalitetno rješenje za te potrebe.

Na planinskim i ostalim nepristupačnim terenima u Hrvatskoj u slučaju GSS potraga u kombinaciji s GPS uređajima i termokamerama može se takvim vozilima u puno kraćem vremenu pretražiti neko područje. Tako je i u prilikama ako noć i vremenski uvjeti ne omogućuju korištenje helikoptera. Cropress

Post je objavljen 06.04.2008. u 06:36 sati.